Jeroen Sterrenburg (24) begint aankomend seizoen aan zijn derde jaar bij SteDoCo. De veelzijdige middenvelder begon als kleine jongen in de jeugd van Nivo Sparta. Toen hij eenmaal wat ouder werd wilde hij graag wat hoger voetballen en vertrok hij naar Theole. Vanuit Tiel maakte hij de overstap naar FC Den Bosch. Helaas pakte dit avontuur anders uit dan gehoopt en keerde hij terug naar de amateurvelden. Na een terugkeer bij Nivo Sparta en een mooi jaar bij OJC Rosmalen wilt hij komend seizoen weer gaan knallen met SteDoCo!

Op vierjarige leeftijd begon Jeroen met voetballen bij Nivo Sparta uit Zaltbommel. Al snel besloot hij een overstap te maken naar een andere club.
“In de D’tjes besloot ik naar Theole uit Tiel te gaan. Zij waren gepromoveerd naar de tweede divisie en speelde ze tegen BVO’s. Dat leek mij zo gaaf dat ik daar naar toe ben verhuisd. Uiteindelijk ben ik hier maar twee jaar actief geweest en maakte ik de stap naar FC Den Bosch.”

Sterrenburg heeft in totaal vijf jaar voor FC Den Bosch gevoetbald. Door een ongeluk en een blessure stopte dit avontuur.
“Ik ben tot de A1 actief geweest voor Den Bosch, daarna moest ik vertrekken. Allereerst had ik m’n enkelbanden gescheurd waardoor ik er een tijd uit lag. Toen ik weer mocht gaan trainen gebeurde er al snel weer iets. Ik heb een zwaar ongeluk gehad met m’n scooter. Ik heb twee hersenbloedingen, een hersenkneuzing en een scheur in mijn schedel opgelopen. Hierdoor mocht ik heel lang niet voetballen. Ik heb uiteindelijk een jaar niet gespeeld. Den Bosch ging op dat moment samen met RKC Waalwijk en toen moesten er keuzes worden gemaakt. Ik had lang niet gespeeld, dus was voor hen de keuze makkelijk. Ik moest vertrekken.”

Ondanks het een droom is voor iedere voetballer om het tot profvoetballer te schoppen, pakte Jeroen het moment dat hij moest vertrekken best nuchter op.
“Tuurlijk vond ik het erg jammer dat ik moest vertrekken. Je weet nooit waar het had kunnen eindigen. Gelukkig heb ik er niet heel erg mee gezeten. Ik heb er enorm veel plezier gehad en mezelf op maatschappelijk vlak kunnen ontwikkelen. Het was balen, maar een dieptepunt kan je het niet noemen. Dat ik niet kon voetballen zoals ik graag deed had een grotere impact.”

Jeroen keerde terug naar Nivo Sparta en kwam als A-junior terecht in het eerste elftal. Uiteindelijk heeft hij hier nog drie jaar gespeeld.
“Ik ging vervroegd naar het eerste elftal. Ik was zelfs reserve aanvoerder als jeugdspeler haha! Ik heb in deze periode twee keer voor promotie naar de eerste klasse gespeeld. Dat zijn altijd wel hele leuke wedstrijden met veel publiek. Helaas haalde we het niet, maar de sfeer was uitzonderlijk. Na drie leuke jaren vertrok ik naar OJC Rosmalen.”

Sterrenburg vertrok naar OJC Rosmalen dat actief was in de derde divisie op zondag. Ondanks hij het enorm naar zijn zin had vertrok hij alweer na een jaar.
“Ik vond het echt leuk, maar voetballen op zondag stond mij gewoon niet aan. Ik speelde het liefst op zaterdag. Al mijn vrienden speelde op zaterdag, dus mijn weekend zag er heel anders uit dan die van mijn vrienden. Ik heb toen bij OJC aangegeven dat ik alleen zou vertrekken als ik op vergelijkbaar niveau op zaterdag kon voetballen. Toen kwam SteDoCo.”

Volgend seizoen wordt het voor Jeroen zijn derde jaar bij SteDoCo. Hier zit hij heel goed op zijn plek.
“De wedstrijden bij bijvoorbeeld Quick Boys uit zijn natuurlijk hartstikke bijzonder. We spelen nu derde divisie en SteDoCo zou nog graag een keer naar de tweede divisie willen. Als ik nog een doel mag stellen voor mezelf zou ik graag nog een keer de stap maken naar de tweede divisie samen met SteDoCo.”

Voor de coronacrisis stond Sterrenburg er niet best voor met zijn SteDoCo.
“We stonden niet op degraderen, maar te laag voor ons doen. Het geluk was ook niet aan onze zijde. Waar vorig jaar de ballen net goed vielen, was dat dit seizoen niet het geval. Ik heb helaas nauwelijks gevoetbald dit seizoen. In november ben ik aan mijn lies geopereerd. Ik heb heel lang last van m’n lies gehad. Ze noemde het een ‘sportershernia’. Een verzwakking of scheurtje in de buikwand waardoor je liesklachten kan krijgen. Ik voel het nog steeds een klein beetje, maar dat proberen we met fysiotherapie te verminderen. Net voor het eind van het seizoen heb ik nog een aantal minuten gemaakt, maar dat was het helaas.”

Nu alles stil ligt en Jeroen een tijd geblesseerd is geweest mist hij het voetbal enorm. De coronacrisis omschrijft hij dan ook als een hele saaie periode.
“Voor en na m’n operatie heb ik natuurlijk al veel trainingen gemist. Nu met het coronavirus hebben we ook een tijd niks gedaan en begin je het toch wel enorm te missen. Waar je soms geen zin had om te trainen, zit je nu op de bank met de gedachte ‘laat me alsjeblieft gaan trainen’. Ik moet zeggen dat ik wel veel ben gaan sporten in deze periode. Zo ging ik vaak hardlopen, mountainbiken en krachttraining doen. Begin mei zijn we weer begonnen met trainen, maar sinds vorige week zitten we in de zomerstop.”

Sterrenbrug kijkt enorm uit naar het komende seizoen. Het gemis van alles rondom de voetbal is groot.
“Ik vind het sociale vak om het voetbal heen ook erg belangrijk. Humor in de kleedkamer, gezelligheid in de kantine en bijvoorbeeld een trainingskamp is altijd geweldig. De lol die je met de gasten hebt vind ik ook erg belangrijk. Ik zeg altijd als ik er geen plezier meer in heb, stop ik ermee. Tuurlijk vind ik winnen ook heel belangrijk en wil ik er altijd vol voor gaan! Komend seizoen willen we proberen bovenin mee te draaien, denk aan de top zes. We gaan er in ieder geval het maximale uithalen!”

Klik hier voor een ander artikel van SteDoCo.

Voor meer informatie over SteDoCo, klik hier.