joran-schröder-stedoco

Joran Schröder (27) is in het dagelijks leven docent op het CIOS. Als voetballer is hij begonnen bij VV Hardinxveld. Al snel werd ontdekt dat Joran veel talent had. Zo vertrok hij op jonge leeftijd naar FC Dordrecht. Na twee seizoenen keerde hij terug naar Hardinxveld en moest hij zich opnieuw laten zien. Dit lukte en zo vertrok hij naar SteDoCo waar hij op dit moment alweer aan zijn vijfde seizoen bezig is in de derde divisie.


Joran is in de jeugd begonnen met voetballen bij VV Hardinxveld. In de C’tjes trok hij de aandacht van FC Dordrecht. “Na twee seizoenen bij FC Dordrecht moest ik vertrekken. Ik ben toen teruggekeerd naar Hardinxveld. Ik heb er toen totaal geen moeite mee gehad. Als ik niet was weggestuurd had ik zelf ook vertrokken, omdat ik het niet zo naar m’n zin had. Toentertijd was het daar niet zo goed geregeld. We trainden op een slecht veld en de accommodatie was niet zo best. Ik heb dus gelukkig geen moeite gehad om deze tegenslag te verwerken. Uiteindelijk is die stap terug naar Hardinxveld alleen maar goed voor me geweest.”

Eenmaal terug op het oude nest begon Schröder weer in de B’tjes bij zijn club uit Hardinxveld. Hij voetbalde hier tot aan het eerste elftal. Na een goede periode in het eerste elftal trok hij opnieuw de aandacht van andere clubs. “Toen ik terugkwam bij Hardinxveld wilde ik me natuurlijk opnieuw laten zien. Uiteindelijk kwam SteDoCo op mijn pad. Bij Hardinxveld speelde we destijds in de tweede klasse en maakte ik de overstap naar de topklasse. Ik verwachtte natuurlijk dat deze stap enorm wennen werd. Gelukkig ging dit vrij snel en stond ik er snel in.”

Joran Schröder is op dit moment bezig aan zijn vijfde seizoen bij SteDoCo. Het eerste seizoen zal hij niet snel meer vergeten. “Het eerste seizoen dat ik bij SteDoCo kwam voetballen speelde we op het hoogste amateurniveau. We speelde wedstrijden tegen clubs als Katwijk en Spakenburg. Dat is natuurlijk gaaf om mee te maken. Als spits wil je natuurlijk veel scoren, dus is vorig jaar voor mij ook een hoogtepunt. Dat seizoen scoorde ik er 25 en was het persoonlijk een heel goed jaar.”

Verwachtingen uitspreken doet Joran liever nog niet.
“Het is überhaupt nog maar de vraag of we kunnen voetballen. Verwachtingen uitspreken in de derde divisie is ook echt lastig. Iedereen is ijzersterk. De verwachtingen zijn afgelopen seizoen helaas tegengevallen. Het doel is natuurlijk om naar de tweede divisie te gaan, dus gaan we er het maximale uithalen. Het grootste doel is nu dat het voetbal gewoon weer van start gaat!”

Binnen het team kan iedereen bij Schröder terecht. Met zijn vijf seizoenen bij SteDoCo is hij het langste bij de club. “Ik kan goed met iedereen binnen het team overweg. Als ze vragen hebben kunnen ze altijd bij mij terecht. Ik wil ze graag helpen. Voor de rest ben ik een vrij rustig persoon. Ik ben altijd lekker nuchter en zeg vaak waar het op staat als het nodig is.”

Ambities om hogerop te voetballen zijn er nog zeker.
“Ze zeggen dat je op deze leeftijd op je beste niveau bent. Het lijkt mij zeker mooi om nog een stap naar de tweede divisie te maken met SteDoCo of een andere club.
Zodra zijn voetbalcarrière ten einde komt weet Joran nog niet of hij bezig blijft in het voetbal.
“Ik vind het moeilijk om te zeggen of ik ooit trainer wil worden. Ik heb hier eigenlijk nog nooit over nagedacht. Ik kan natuurlijk nog jaren voetballen. Wie weet dat het mij aan het eind van mijn carrière wel heel leuk lijkt. Vanuit mijn werk doe ik ook veel in de voetbal en geven wij bijvoorbeeld de KNVB voetbalopleiding tot trainer. De mogelijkheden zijn er, maar of ik dat wil doen zie ik later wel.”

Naast het voetbal is Schröder altijd al tennisleraar geweest. Via zijn studie heeft hij hiervoor diploma’s gehaald om les te kunnen geven. “Ik heb tennis altijd erg leuk gevonden. Daarom zeg ik ook dat ik het nog niet weet rondom voetbaltrainer. Wie weet dat ik me wel verder wil ontwikkelen als tennisleraar. Verder vind ik golfen ook erg leuk. Eigenlijk ben ik een enorme sportfanaat. Dat moet ook wel als je docent bent in het beweegonderwijs haha!”

Klik hier voor een andere artikel over SteDoCo.

Voor meer informatie over SteDoCo, klik hier.