Deze week gingen wij in gesprek met Eric Lens (51 jaar), die verschillende jeugdelftallen onder zijn hoede heeft gehad de laatste jaren.

In het dagelijkse leven is Eric al een druk man, gezien hij een transportbedrijf heeft welke zijn naam draagt. In zijn jeugd speelde Eric het grootste gedeelte bij BSV Boeimeer waarna hij bij de senioren bij VV Beek Vooruit tot zijn 26e jaar voetbalde. Tot op heden voetbalt hij bij de Nieuw Prinsen Bekers een club die al meer dan 50 jaar bestaat.

lens-transport

Vanaf zijn 18e tot 26e jaar speelde hij bij Beek Vooruit en is nog steeds woonachtig in Prinsenbeek. Toen zijn zoon rond zijn 6e jaar ging voetballen bij de club en mede door gebrek aan jeugdleiders is Eric vanaf de E-jeugd toegetreden. Destijds voetbalde hij zelf nog bij NPB. Er was zo’n leuke klik met de spelers en ouders, waardoor Eric is blijven plakken. Tussentijds is hij ook als assistent een paar jaar betrokken geweest bij het elftal van zijn dochter.

Als wij vragen wat Eric nog wil bereiken met de club is hij duidelijk. Hij ziet zijn jeugdelftal als zijn “kinderen” en die wil hij zo veel mogelijk spelplezier geven. Terwijl hij ze ook het onderlinge respect en verantwoordelijkheid bij probeert te brengen.

Voor het aankomende seizoen kan hij nog weinig zeggen. Vanwege Corona is het allemaal nog niet zo duidelijk. Hopelijk kan het team een zo goed mogelijk seizoen draaien. Eric heeft nog 2 jaar te gaan met de JO19 en daarna bekijkt hij nog wel wat hij verder gaat doen.

Eric zal zoals het er nu naar uitziet nog wel wat jaren op en rondom de velden in Prinsenbeek te zien zijn.

Klik hier voor meer informatie over VV Beek Vooruit
Voor meer artikelen van VV Beek Vooruit klik hier