ASWH verslaat OJC Rosmalen

0
83

ASWH heeft vanmiddag de winnende draad weer opgepakt in de voorbereiding. Op een nog altijd behoorlijk warm sportpark Schildman versloegen de Ambachters zondaghoofdklasser OJC Rosmalen (3-1). Een uitslag die wellicht hoger had kunnen uitvallen. Trainer Rogier Veenstra koos er net als dinsdag tegen Westlandia voor om slechts een deel van de selectie te laten voetballen. Andere spelers werkten na afloop nog een training af, sommige nadat zij al kort waren ingevallen.

Happy-point

De Ambachters schoten goed uit de startblokken tegen de Brabanders, waar voormalig ASWH-trainer Willem Leushuis voor het tweede seizoen op een rij voor de groep staat. Al in de vierde minuut leverde dit de openingstreffer op. Na een goede aanval werd Sam van de Kreeke bereikt aan de rechterflank. De vleugelspits begon aan een actie en zocht de combinatie. Even leek de aanval te stranden, maar Van de Kreeke kwam opnieuw in balbezit, wurmde zich door de defensie en schoot binnen. Een minuut of tien later verdubbelde ASWH de marge. Daniël Wissel ontfutselde de treuzelend opbouwende doelman de bal en gunde Koen Wesdorp de mogelijkheid om het vonnis te vellen. Wesdorp schoot de bal keurig in de lege goal en dus was het 2-0.

Na die bliksemstart leek ASWH wat gas terug te nemen, al kreeg de ploeg genoeg mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Daniël Wissel schoot echter in het zijnet, nadat hij eerst zelf goed een bal onderschepte en de keeper omspeelde. Ook Koen Wesdorp was dreigend met twee schoten. De goal viel echter aan de andere kant. OJC Rosmalen, dat zich noodgedwongen moest beperken tot counteren, kreeg de aansluitingstreffer cadeau. Na een diepe bal coachte doelman Bryan Janssen zijn defensie dat hij uit zou komen, maar de keeper was net te laat bij de bal. Daardoor kon Joey Hellstern scoren. Het leverde een ruststand op die niet geheel overeenkwam met de verhoudingen.

In de tweede helft bleef ASWH de betere ploeg, zonder heel veel grote kansen af te dwingen. Sam van de Kreeke kreeg de beste kans na een goede aanval, maar zijn inzet eindigde naast het doel van de bezoekers. Kort voor tijd bracht Veenstra ook Lester Pires nog binnen de lijnen. Een wissel met een gouden randje, want na een goede pass van Sam van de Kreeke kon Pires alleen door, met zijn eerste balcontact de keeper omspelen en vervolgens raak schieten. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-1. Een degelijke overwinning dus voor ASWH, tegen een opponent waarvan vorig seizoen in de voorbereiding nog werd verloren. Volgende week krijgt ASWH opnieuw Brabants bezoek. Dan zijn de beloften van Willem II te gast op sportpark Schildman.

ASWH – OJC Rosmalen 3-1 (2-1)
4. 1-0 Sam van de Kreeke 15. 2-0 Koen Wesdorp 39. 2-1 Joey Hellstern 85. 3-1 Lester Pires

ASWH: Bryan Janssen; Clarence Bijl, Jarreau Manuhuwa, Gilmaro van de Werp (46. Joost van Eck), Ellas Meijer; Jesper van den Bosch (70. Nick Slotboom), Koen Wesdorp (85. Lester Pires), Fabian Korporaal; Sam van de Kreeke, Daniël Wissel, Ismail Yildirim (62. Luuk Admiraal)