SV Oostburg

Op de foto: David Almekinders in actie als keeper van SV Oostburg

David Almekinders is de penningmeester van SV Oostburg en zet zich met hart en ziel in voor de Rood Zwarte uit Zeeland.

De penningmeester is mede woonachtig in Oostburg en heeft zelf ook gevoetbald in de jeugd bij de club als keeper. Daarnaast gaf hij training aan de jeugd en was hij assistent-trainer bij het eerste elftal. Sportpark Velterspark is voor hem dan ook geen onbekend terrein, vaak is Almekinders hier nog ieder weekend terug te vinden om wedstrijden van het eerste bij te wonen.

Almekinders komt uit de financiële wereld, waardoor de functie als penningmeester hem goed ligt. “Ik weet hoe ik om moet gaan met cijfers door mijn achtergrond en doe het dan ook met veel plezier. Als penningmeester beheer ik alle inkomsten en uitgaven van de club. Daarbij moet u denken aan contributies, de baromzet, investeringen etc.”

Het vlaggenschip van SV Oostburg komt dit seizoen uit in de vierde klasse A in de regio Zeeland.Echter draait het eerste elftal nog niet zo goed als vorig jaar, toen de tweede plek werd bereikt. “Het elftal is vrij jong en mist soms wat volwassenheid, waardoor we dit seizoen al een paar keer net aan hebben verloren. Wel is dit goed voor de ontwikkeling van de talenten, maar we hadden gehoopt op weer een plekje bovenin. Vooral in deze competitie is het lastig om na een paar verliespunten aansluiting te vinden. We zitten namelijk met 10 andere teams in de competitie en dat betekent dus dat we maar maximaal 20 wedstrijden spelen.”

Toch levert de competitie veel mooie wedstrijden op, zoals de derby tegen Breskens van afgelopen weekend. “Ik denk dat dit één van de mooiste edities was tussen Breskens en Oostburg. Wel verloren nipt, maar de wedstrijd had alles. Breskens speelde vol op de aanval, waardoor Oostbrug gevaarlijk kon zijn in de omschakeling. Hierdoor wisten Jochem van der Meulen en Arjan Versluys tot twee keer toe de goal te vinden. Helaas kon Oostburg niet verder uitlopen, want Breskens wist door een blunder van doelman Catsburg terug te komen in de wedstrijd. Daarna scoorde Jochem van der Meulen via een prachtig schot de 3-1. Wederom wist Oostburg dit niet vast te houden, want vlak voor rust kon Breskens de score weer terugbrengen tot 3-2.”

Oostburg had de wedstrijd op slot kunnen gooien bij de 3-1, maar raakte het houtwerk waardoor de 4-1 uitbleef. “Na rust ging het lang gelijk op totdat Breskens een kwartier voor tijd de 3-3 maakte. Daarna braken er spannende minuten aan en scoorde Breskens uit een mooi geplaatste vrijetrap de 3-4. Het was een beladen wedstrijd waar iedereen van genoten heeft. Het was een wedstrijd met mooi voetbal, een leuke tegenstander, maar wel met een bittere nasmaak. Bij een 3-3 had ik een prettiger gevoel gehad.”

Oostburg kan zich de volgende wedstrijd revancheren tegen Koewacht. Almekinders gaat ervan uit dat er gewonnen gaat worden tegen de hekkensluiter van de competitie. “Als we in het linker rijtje willen blijven moeten we deze wedstrijd winnen. Koewacht heeft afgelopen weekend wel voor het eerst punten gepakt tegen IJzendijke, dus we moeten ze niet onderschatten.”

Wilt u meer informatie over SV Oostburg? Klik hier.
Of lees hier een ander artikel over SV Oostburg.