Trainer Ercument Metin wilt niet meer weg bij Haarsteeg

Met Ercument Metin (43) heeft Haarsteeg een trainer die zich als een vis in het water voelt bij een dorpsclub. Hij bouwde negen jaar lang aan een stevig fundament bij VCB in Biezenmortel, om vervolgens na één seizoen bij het Tilburgse ZIGO te concluderen dat hij de saamhorigheid van een dorp miste. Bij Haarsteeg voelt hij zich vanaf dag één welkom.

“Ik kende Haarsteeg vanuit mijn tijd bij VCB, wist dat het een leuke en gezellige vereniging is. De laatste jaren was het misschien wat minder qua prestaties, maar ik hoorde ook dat er een nieuw bestuur zat met een frisse visie. Ze willen gaan bouwen en dat spreekt mij aan.”

Ercument Metin is niet bepaald het type clubhopper: hij zit liever lang in een goedlopend huwelijk, dan dat hij van de ene in de andere kortstondige romance terechtkomt. “Of ik ook negen jaar bij Haarsteeg zou kunnen werken? Waarom niet? Een goedlopend huwelijk ga je toch niet beeindigen? Ik wil als trainer graag iets bouwen, daar heb ik ook bij VCB van genoten. Het geeft me ontzettend veel voldoening om jongens beter te maken, een team te laten groeien.”

En dan het liefst in een dorp. “De saamhorigheid is daar veel groter, de club leeft ook meer dan in een stad. Je kunt echt gaan bouwen, er is bijna geen verloop, terwijl het in een stad ieder jaar maar weer afwachten is welke spelers blijven.”

Metin begon met een missie: voor eenheid zorgen in de selectie. “Daar ontbrak het nog weleens aan, terwijl er echt genoeg potentie is. Tot nu toe mag ik niet klagen: we hebben geen wedstrijd in de voorbereiding verloren en hebben echt al fl ink wat progressie geboekt. Op de trainingen en in de wedstrijden stralen we al eenheid uit.”

De oefenmeester verwacht ook genoeg veerkracht in zijn selectie te vinden om een tegenslag op te vangen. Haarsteeg wist zich vorig jaar ternauwernood te handhaven, via de nacompetitie. “De doelstelling voor dit seizoen is de middenmoot en dan het liefst het linkerrijtje. We zijn alleen Sebastiaan van Bakel kwijtgeraakt aan FC Den Bosch, verder hebben we er wat jeugdspelers bijgekregen. Deze spelersgroep beseft ook wel dat het anders moet dan vorig jaar. Als we in het linkerrijtje eindigen, kunnen we terugkijken op een goed seizoen.”

Wil je meer informatie over de club Haarsteeg? Klik hier.

Foto: AlexanderdePEffer

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.