aswh-daniel-wissels

 

De selectie van ASWH voor het seizoen 2020/21 kent weer de nodige nieuwe gezichten. Tijdens de trainingen en oefenwedstrijden zullen zij zich op voetballende wijze presenteren, maar om ook al een beetje een beeld te krijgen van de persoon achter de voetballer stellen wij de nieuwkomers de komende tijd voor. Dat gebeurt aan de hand van een op de alom bekende rubriek Persoonlijk uit 

HappyPoint_desinfectie

Voetbal International gebaseerde vragenlijst. In het zesde deel de van GOES afkomstige Daniël Wissel. Hij gaat spelen met rugnummer 9.

Naam:
Daniël Wissel
Leeftijd:
23 jaar
Woonplaats:
Middelburg

Welk beroep of welke studie doe je:
Ik ben freelance journalist.
Wat is je favoriete positie in het veld:
Centrumspits
Wat voor type voetballer zullen de ASWH-supporters straks gaan zien:
Een voetballende spits. Iemand die ook graag meevoetbalt en niet alleen staat te wachten om doelpunten te maken. Een soort 9,5. Ik kan ook heel erg genieten van een mooie assist of steekpass.
Heb je nog andere hobby’s naast het voetbal:
Ik kijk eigenlijk bijna iedere sport. Van de Formule 1 en UFC, tot aan tennis en darten. Dus als ik zelf niet met voetbal bezig ben, dan volg of doe ik graag andere sporten. Daarnaast vind ik het natuurlijk ook leuk om wat met vrienden te gaan doen.
Welke film / televisieserie raad je de ASWH-supporters aan:
Voor elke sportliefhebber is de documentaire over Michael Jordan, ‘The Last Dance’, een absolute aanrader. Daarnaast is Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez heel erg interessant.
Welke muziek zou je willen toevoegen aan de playlist die in de ASWH-kleedkamer wordt afgespeeld:
Er wordt regelmatig Nederlandstalige muziek gedraaid in de kleedkamer, waaronder Hazes, dus dat is altijd goed. Verder luister ik zelf niet echt naar specifieke genres, maar Mbappé van Lirical mag best aan de afspeellijst toegevoegd worden.
Wat is je favoriete voetbalclub:
Dat zal misschien niet iedereen hier leuk vinden, maar dat is Ajax.
Wie is je favoriete voetballer aller tijden:
Vroeger, in zijn tijd bij Atlético Madrid en Liverpool, was ik groot fan van Fernando Torres. Nu is natuurlijk Lionel Messi de beste speler van de wereld, maar dat ligt voor de hand. Ik kan enorm genieten van Frenkie de Jong en Hakim Ziyech. Niet alleen op het veld, maar ook hoe ze zijn buiten het veld.
Wie is de beste speler waarmee je zelf hebt gevoetbald:
Bij GOES heb ik één seizoen met Jan-Paul van Hecke mogen spelen. Hij was toen zeventien jaar, maar zo ongelooflijk goed. Toen kon je al vrij snel zien dat hij klaar was voor een stap hogerop. Nu speelt hij bij NAC Breda en zijn veel clubs geïnteresseerd in hem. Het was op de training geen pretje om als spits tegenover hem als centrale verdediger te staan, maar wel heel leerzaam natuurlijk. Hij hield in ieder geval zeker niet in.
Wie is de lastigste / beste tegenstander die je hebt gehad:
In de jeugd bij RBC Roosendaal speelden we vaak tegen PSV en in die tijd speelde bij de Eindhovense club Andreas Pereira op het middenveld. Hij was zo verschrikkelijk goed, daarom speelt hij nu waarschijnlijk ook bij Manchester United. In dat team zaten onder andere ook Zakaria Labyad en Riechedly Bazoer, dus je kan je wel voorstellen dat we daar niet vaak van wonnen. Op een toernooi bij Yerseke heb ik ook nog tegen Abdelhak Nouri gespeeld. Hij was toen nog een paar jaar jonger dan wij, maar werd ‘gewoon’ verkozen tot Speler van het Toernooi. Toen zag je al dat hij een speler van de buitencategorie was. Met het Zeeuws Elftal stond ik tegen Ron Vlaar van AZ, toen merkte ik meteen waarom ze hem ‘Ron Beton’ noemen.
Wat is voor jou tot nu toe je voetbalhoogtepunt:
Persoonlijk is dat voor mij het jaar waarin ik met 30 doelpunten topscorer werd van Zeeland. Daarnaast was de promotie met Zeelandia Middelburg na een beslissingswedstrijd en een strafschoppenserie heel bijzonder, omdat er toen heel veel mensen kwamen kijken en iedereen het erover had. Met GOES wonnen we de beker en promoveerden we naar de derde divisie, ook dat waren hoogtepunten. Net als de derby’s tegen VC Vlissingen en Hoek, met meer dan 1500 man publiek.
Waarom heb je voor ASWH gekozen:
Ik heb voor ASWH gekozen omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging en graag eens buiten Zeeland wilde voetballen. Ik hoorde van oud-spelers uit onze provincie en trainer Rogier Veenstra altijd goede verhalen, dus wilde het heel graag zelf ook ervaren. Daarnaast is de tweede divisie natuurlijk een heel mooi niveau om op te mogen voetballen.
Wat is je ambitie voor komend seizoen:
Natuurlijk hoop ik basisspeler te worden, veel doelpunten te maken en assists te geven, maar de teamprestaties staan altijd voorop. Ons doel is om ons te handhaven in de tweede divisie, dus dat is het belangrijkste. Daaraan hoop ik een bijdrage te leveren, onder meer door mezelf verder te ontwikkelen.

Fotograaf: Philip Schmidt

Klik hier voor meer informatie over ASWH
Voor meer artikelen van ASWH klik hier