100-jarig jubileumtoernooi vv Terneuzen kent verrassende winnaar

0
214

Op zaterdag 15 augustus 2020 organiseerde vv Terneuzen ter ere van het 100 jarig bestaan van de club een jubileumtoernooi. Er werd gestreden in 2 poules van ieder 3 ploegen. In poule 1 zaten Terneuzen (VVT), Spui, en Biervliet, en in poule 2 zaten Terneuzense Boys, Zaamslag, en Koewacht. Terneuzense Boys was niet vertegenwoordigd met het 1e team, maar met een mengeling van hun tweede en derde team. Het 1e team van de Boys speelde een oefenwedstrijd uit, en tegen vv Steen.

De eerste wedstrijd was Spui tegen Biervliet. In de 2de minuut kon Ryan de Ridder namens Spui de score openen, toen iedereen in de verdediging van Biervliet de bal liet lopen. In de 7de minuut was het bijna 1-1, maar de bal kwam via de paal terug in het veld. Wat opviel was dat bij Biervliet veel ex-spelers van VVT2 rondliepen!! Het spel ging gelijkmatig op, en in de 24e minuut scoorde Ben Ongenae namens Biervliet op het randje van buitenspel de 1-1 gelijkmaker. Over de gehele wedstrijd gezien had Biervliet toch iets de bovenhand.

Het tweede duel was Zaamslag tegen Koewacht. In de 2de minuut kwam Zaamslag al op een 1-0 voorsprong door een rake kopbal van Wesley Dieleman. 4 Minuten later een levensgrote kans voor Zaamslag op de 2-0, maar die kans werd jammerlijk gemist! Zaamslag was toch duidelijk sterker. Hierna viel de wedstrijd erg terug qua niveau, en ging het spel alleen nog maar op en neer. De 1-0 was tevens de eindstand.

Het derde duel was VVT tegen Spui. Al snel was het 1-0 voor VVT door een mooie kopbal van Jasper van Asten. De keeper van Spui zag er niet al te best uit. VVT kende een erg sterk begin. Sinan Coban loste een prachtig schot. Hij nam de bal ineens uit de lucht op z’n pantoffel. Het was Can Kiran die voor de 2-0 zorgde, via een kopbal. Spui kwam er nauwelijks aan te pas. Na een hoekschop zorgde Sinan Coban voor de 3-0. Het klassenverschil werd toch erg duidelijk. Mohammed scoorde namens VVT de 4-0. Can Kiran loste nog een schitterend schot, maar de keeper van Spui bracht redding. Uit een corner kopte Can Kiran de bal prachtig in de verre hoek: 5-0. Dit was tevens de eindstand.

Zaamslag tegen Terneuzense Boys was het volgende duel op de planning. De beginfase ging op en neer en was matig. Zaamslag werd langzamerhand sterker. Ze proberen van alles, maar hebben wonderwel toch wel moeite met de B-selectie van de Boys. Na 15 minuten stond het nog steeds 0-0. Zaamslag viel toch wat tegen. De ploeg die als eerste een goal zou scoren zou ook de wedstrijd winnen, was de veronderstelling. Leo Durinck van de Boys scoorde fraai via een lob de 1-0 voor de Terneuzenaren. En tóch lukte het Zaamslag nog om de 1-1 aan te tekenen, en weer was Wesley Dieleman de speler die de trekker overhaalde!

VVT moest aantreden tegen Biervliet. In de 3de minuut scoorde Sinan Coban uit een corner de 1-0 voor VVT, en na een blunder in de verdediging van Biervliet zorgde Jahrdell Constansia voor de 2-0. We zagen toen een werkelijk mooie aanval van Biervliet, maar de keeper van VVT, Jeremy Geensen bracht redding. Biervliet kreeg nog een reuzekans, maar de speler schoot de bal alleen voor de keeper van VVT huizenhoog over. Jeremy Geensen van VVT kon ook nog eens zijn kwaliteiten tonen met een schitterende redding op een inzet van een speler van Biervliet. Mohammed van VVT zorgde voor de 3-0. Dit was ook de eindstand.

Toen volgde de laatste poulewedstrijd, namelijk Terneuzense Boys tegen Koewacht. Het was een gelijk opgaand spel, met weinig kansen aan beide kanten. Leo Durinck kreeg 2x een goede kans, maar benutte geen van beiden. Een speler van Koewacht haalde nog een bal van de Boys van de lijn en voorkwam zo een achterstand. Het spel oogde slordig aan beide kanten. Leo Durinck kreeg nog een werkelijk 100% kans, maar ook deze was niet aan hem besteed. Het duel eindigde in een bloedeloze 0-0! De eindstanden in de 2 poules waren als volgt: Poule 1: 1. VVT, 2. Biervliet, en 3. Spui. Poule 2: 1. Zaamslag, 2. Terneuzense Boys, en 3. Koewacht.

Spui speelde tegen Koewacht om de 5de en 6de plek: Beide partijen oogden gelijkwaardig aan elkaar, maar in de 12de minuut kwam Spui op voorsprong: 1-0. In de 22e minuut een reuzekans voor Spui om op 2-0 te komen, maar die kans werd niet benut. Spui werd 5de in het eindklassement, en Koewacht 6de.

Om de 3de en 4de plaats streden Biervliet en Terneuzense Boys. Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door slordige passing. In de 23e minuut scoorde Biervliet de 1-0, en in de 28e minuut verrichtte de keeper van Biervliet een werkelijk schitterende safe! Biervliet werd 3de en Terneuzense Boys 4de.

Toen volgde de finale tussen de beide nrs. 1 van de poules: VVT en Zaamslag. In de 3de minuut kwam Zaamslag bijna op 0-1. In de 5de minuut een fout in de verdediging van Zaamslag, en Jahrdell Constansia was er als de kippen bij om dit af te straffen: 1-0 voor VVT! De Terneuzenaren spelen razendsnel en direct. In de 8e minuut was het Can Kiran die bijna voor de 2-0 zorgde. VVT joeg goed door op alles wat Zaamslag ook probeerde. Maar tot ieders verbazing viel in de 14de minuut de 1-1 via wederom Wesley Dieleman uit een prachtige aanval! Dat was even slikken voor de mannen uit Terneuzen. 4 Minuten later liep Jasper van Asten tegen een gele kaart aan wegens een overtreding. Zaamslag ging verrassend genoeg steeds beter spelen. Mohammed van VVT kreeg nog een héél goede kans, maar hij miste. Er veranderde niets meer aan de stand. Penalty’s moesten uitkomst brengen. Jammer, maar het was niet anders. De eerste 5 penalty’s van beide ploegen werden allemaal benut, en toen werd het om en om. Zaamslag benutte de 6de penalty, en Jeremy Geensen legde aan voor de 6de penalty van VVT. Zijn inzet werd gestopt! En zo ging Zaamslag toch enigszins verrassend met de zege aan de haal!!!

Het toernooi zat erop. Het weer had perfect meegewerkt, en het was een sportief toernooi geweest. Ook dank aan alle scheidsrechters die de wedstrijden in goede banen hadden geleid. VVT kan terugkijken op een geslaagd toernooi!!

Bron: vv Terneuzen

Lees hier andere artikelen over vv Terneuzen.
Vindt hier meer informatie over vv Terneuzen.