RKVV-Koewacht-Zoë-Schelfhout

Zoë Schelfhout (25) beleefd een mooie tijd bij RKVV Koewacht. Helaas draait het dit jaar wat minder. De ploeg die uitkomt in de vierde klasse staat momenteel laatste in de competitie. De centrale verdediger begon op zijn vijfde met voetballen bij RKVV Koewacht. Hier doorliep hij de hele jeugdopleiding en debuteerde op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht. Sindsdien is Zoë onderdeel geweest van het eerste elftal en een vaste basiskracht. De laatste jaren is er contact geweest met andere clubs om op een hoger niveau te gaan spelen. Toch overheerste het clubgevoel en bleef hij in het dorp voetballen.

Zoë heeft een duidelijk doel voor de rest van dit seizoen. Na een slechte eerste seizoenshelft is er veel ruimte voor verbetering. Er zijn vorig jaar een aantal spelers gestopt en de spoeling in de selectie is dun. Toch is het vertrouwen niet beschadigd. ‘’Persoonlijk hoop ik belangrijk te kunnen zijn voor de ploeg. We zijn een jonge ploeg met veel jeugd uit het eigen dorp. We willen iedere week laten zien dat we in deze klasse thuishoren’’.

De laatste wedstrijd speelde RKVV Koewacht een lastige uitwedstrijd tegen V.V. IJzendijke uit Sluis. ‘’We stonden 3 punten achter op V.V. IJzendijke, maar hadden thuis wel 3 punten tegen ze gepakt. Onze voorbereiding na de winter was stukken beter dan voorheen. De trainer heeft meer opties want we zitten wat breder in de selectie qua spelers. We hadden de wedstrijd die voornamelijk door de wind bepaald werd redelijk onder controle en kwamen voor de rust op een 0-1 voorsprong. Ook na de rust gingen we goed van start, tot de 60e minuut. Hier kregen we totaal uit het niets een strafschop tegen. Ik maakte een tackle vanaf de zijkant op de bal. Toch besloot de scheids vanaf een kijkpunt van veertig meter een penalty te geven. Helaas schoot de speler deze onberispelijk binnen. We gingen na de 1-1 meer risico nemen en kregen nog een aantal mogelijkheden tot we in de 85 minuut de deksel op de neus kregen. De buitenspeler loste een schot vanaf de zijkant, en deze vloog door de wind zo de verre kruising in. Achteraf gezien was dit een onnodige nederlaag, aangezien we erg weinig weg gaven.

De keuze voor de man of the match kwam op naam van doelpuntenmaker Dylan Verstraeten. ‘’Hij is ons in de winter komen versterken en komt uit België. Hij is een goede vriend van een speler in onze selectie. Dylan is een echte goalgetter. Je ziet aan alles dat hij op een hoger niveau gespeeld heeft. Ik hoop dat hij ons nog van de nodige goals kan voorzien na de winter’’.

Op zondag 8 maart staat de thuiswedstrijd tegen V.V. Groede uit Sluis op het programma. V.V. Groede staat met een vijfde plek, en een aantal wedstrijden minder, hoog in het klassement. ‘’V.V Groede is een sterke ploeg. We speelde de heenwedstrijd misschien wel de beste 1e helft van het seizoen. Als we de huidige lijn kunnen doortrekken gaan we zeker nog punten pakken’’. Zoë heeft veel vertrouwen in het team en verwacht dus ook dat zij de wedstrijd winnend afsluiten met 2-1.

Zoë is positief over het verdere verloop van de competitie. ‘’We moeten er voor gaan om degradatie te ontlopen. Met nog zes wedstrijden te gaan en vier punten achterstand zal het echt moeten gaan gebeuren. We moeten er alles aan doen om RKVV Koewacht in de 4e klasse te houden en ik ben er van overtuigd dat het met deze groep gaat lukken.’’

Op Sportpark ‘’de Berlaere’’ zal het duel uit de vierde klasse A op zondag 8 Maart om 14:30 gespeeld worden.

Klik hier voor meer informatie over RKVV Koewacht.

Voor een ander artikel over RKVV Koewacht, klik hier.