"Door de degradatie is de groep van RKVV Koewacht wel sterker geworden"

KOEWACHT – Na een geweldige start de eerste drie wedstrijden, leek promovendus RKVV Koewacht in de vierde klasse zich in de linkerrij te nestelen. Een serie wedstrijden later heerst bij trainer Serge Martinu het realisme.

"Door de degradatie is de groep van RKVV Koewacht wel sterker geworden"

“We begonnen heel erg goed met zeven uit drie, daarna liep het door verschillende omstandigheden niet meer. De inzet en instelling op trainingen waren prima hoor, nog altijd. Maar als wij enkele spelers moeten vervangen of moeten wisselen, dan zie je dat toch terug in de resultaten. Al moet wel gezegd worden dat we vanaf de start alleen maar ploegen hebben gehad die vorig jaar allemaal in het linkerrijtje zijn geëindigd. Dus al met al zijn we tot nu best tevreden.”

Toch hoopt Martinu, die aan zijn derde volledige seizoen bezig is als hoofdtrainer op het vlassersdorp en daarvoor als interim al Ad Roovers opvolgde, dat zijn spelers verder blijven groeien. “Men hoort het wellicht niet graag, maar voor de ontwikkeling van de meeste jongens is de degradatie naar de vijfde klasse wellicht goed geweest. We speelden daar goed, wonnen veel en hebben daar veel vertrouwen opgedaan. Dat hebben we onbewust toch meegenomen dit seizoen denk ik. Ondanks dat we een heel slechte voorbereiding hebben gehad doen we het vrij behoorlijk. We zijn ook in de verliespartijen door geen enkele ploeg echt weggespeeld.”

Doelstelling
Het mag logisch klinken dat Martinu, die ook al vier jaar lang jeugdtrainer is en nu de JO13 traint, handhaving als doelstelling heeft gesteld. “We willen graag tussen de achtste en tiende plek eindigen. Er met elkaar voor zorgen dat we niet degraderen of nacompetitie moeten spelen. Dan hebben we het goed gedaan. Ik denk dat het een realistische doelstelling is, gezien de kwaliteit van onze spelersgroep. We hebben met Jeffrey Buijsse een ervaren verdediger erbij gekregen en Gijs Gelderland is vanuit de JO19 nu ook basisspeler. Terwijl er ook in het tweede elftal op termijn zeker jongens zijn die de stap naar het eerste kunnen maken. Dan is het wel van belang om nu op dit niveau actief te blijven. Dat is voor iedereen zijn ontwikkeling als voetballer het beste.”

Groei
Voordat hij trainer werd in zijn woonplaats, had Martinu ook al een bestuurlijke functie gehad. Op veel vlakken ziet hij groei binnen de club. “We groeien op veel vlakken. Vanuit de vijfde klasse hebben we kunnen bouwen aan een nieuwe ploeg, maar ook qua sponsoring, kleding en andere randvoorwaarden heeft de club mooie stappen gezet. Als we slagen in het bereiken van onze doelstelling en ons veilig spelen, dan ziet het er hier bij RKVV Koewacht denk ik wel heel mooi uit voor de komende jaren. Al moeten we dat natuurlijk met elkaar allemaal nog wel laten zien en waarmaken op het voetbalveld. Want daar worden de punten uiteindelijk pas echt verdeeld.”

Total
41
Shares