IJzersterk Papendrecht wint van Nieuw Lekkerland

0
273

Onderschrift foto: Man van de wedstrijd Jay Luciano van VV Papendrecht scoort de 1-0.

Met een geweldige teamprestatie heeft Papendrecht de negatieve reeks doorbroken. Het leidde tot een klinkende en dik verdiende overwinning op nummer twee Nieuw Lekkerland. Vanaf de eerste minuut was de thuisploeg de baas in het veld. Nieuw Lekkerland werd flink onder druk gezet en kwam niet aan voetballen toe. De gasten leden veel balverlies door onnauwkeurigheid in de passing en de duels werden niet gewonnen.

Papendrechts linksbuiten Koen Lighaam was de eerste, die Nieuw Lekkerland-keeper Jesper Harmans testte. Zijn schot van de hoek van de zestien werd door de jonge keeper tot corner verwerkt. De volgende kans was voor Jarden van Ek. De linkermiddenvelder, die tijdens de wedstrijd geregeld in het strafschopgebied van Nieuw Lekkerland opdook, raakte na een mooie aanval de bal niet lekker, waardoor zijn schot naast het doel verdween.

In de 16minuut kwam Papendrecht verdiend op voorsprong. Sven van der Net stuurde met een geweldige pass langs de lijn Jay Luciano de diepte in. De snelheid van de beste man van het veld was de defensie van Nieuw Lekkerland te machtig, waardoor hij ongestoord de zestien in kon. Alleen voor Jesper Zegers schoof hij de bal in de verre hoek. Niet veel later kreeg de spits zijn volgende kans. Hij volleerde een voorzet van Xavier Leenheer in één keer uit de lucht, maar de bal ging over. Nieuw Lekkerland liet pas in de 26minuut iets van zich horen. Een verrassend schot van de zijkant van Damien Müller ging net voorlangs het doel van Roy Rijntjes.

Ook na de rust voerde Papendrecht de boventoon. Binnen twee minuten kreeg Jarden van Ek een kans. Na een voorzet van de aan de rechterkant ontsnapte Luciano schoot Van Ek net naast. Het was Jay Luciano zelf, die na een klassieke aanval in minuut 57 zijn tweede doelpunt maakte en de marge verdubbelde. Op het middenveld veroverde Djerrel Saffignani de bal, die vervolgens Koen Lighaam langs de zijlijn diep stuurde. De perfecte voorzet van de linksbuiten werd bij de tweede paal door Luciano tegendraads binnengekopt, een schoonheid van een doelpunt. In de 63minuut gooide Papendrecht de wedstrijd helemaal in het slot. Jay Luciano werd weer op de linkerkant diep gestuurd. Zijn actie naar binnen eindigde met een schot, dat op de paal uiteen spatte. De attente Djerrel Saffignani kon vervolgens het makkelijkste doelpunt uit zijn carrière scoren door geheel vrijstaand voor een leeg doel binnen te tikken.

Papendrecht nam na de 3-0 wat gas terug, waardoor Nieuw Lekkerland zich meer kon laten zien. Een schot voorlangs en een schot van Sjoerd Slob, waarop Roy Rijntjes gestrekt moest, betekenden de start van een klein offensief van de bezoekers. Papendrecht moest wat meer achteruit, maar kwam niet echt in gevaar. In de 83minuut ontstond even hoop bij Nieuw Lekkerland, toen de 3-1 viel. Invaller Lennart de Vries verraste Roy Rijntjes met een kopbal in de verre hoek. Nieuw Lekkerland ging direct na de aftrap op zoek naar meer, maar Papendrecht bleef simpel op de been. In de 88minuut vergat Jarden van Ek zich te belonen voor een prima wedstrijd door in een counter de afgelegde bal van Jay Luciano op de paal te mikken. Een geweldige overwinning van het collectief die Papendrecht weer wat lucht geeft.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Leenheer, Baars, Van Ek, Saffignani (Tilroe), Van der Net, Lighaam (Van Wijk), Luciano.

Meer informatie over VV Papendrecht vindt u hier.
Of lees hier een ander artikel over VV Papendrecht.

Tekst: Edwin Schreurs