Stabiliteit, dat wordt komend seizoen het toverwoord bij de hoofdmacht van HVC’10. Hoofdtrainer Piet Boon gaat in zijn tweede seizoen voor een prijs. Maar om dat te bereiken, moet HVC’10 volgens Boon stabieler gaan presteren. ,,Afgelopen seizoen was een jaar met ups en downs. Die ‘downs’, die moeten eruit”, zegt de Hoekenees vlak voor de start van de voorbereiding. ,,Met de groep die wij hebben, moeten we meedoen om een periodetitel. Als we er allemaal maar in geloven.”

Normaal gesproken houdt Boon wel van een zonnetje, maar toch staan de weersvoorspellingen voor de komende dagen hem niet zo aan. Het kwik loopt volgens de meteorologen zaterdag op tot zo’n 34, 35 graden Celsius. Geen  omstandigheden voor een eerste trainingsdag, met – uiteraard – een hoop conditiewerk. ,,In die hitte heeft het weinig zin om meteen volle bak te gaan, dat is ook niet goed voor de spelers”, zegt Boon, die z’n programma voor zaterdag daarom ook iets heeft aangepast. De geplande trainingsdag is omgezet in een trainingsochtend.

De hoofdtrainer verwacht zaterdagochtend 35 spelers op het veld aan De Rondgang, onder wie drie nieuwelingen. Alhoewel, ‘nieuw’ zijn Rowdy Janssen, Jorn Groothuizen en Luke Kernan niet. Ze droegen in de jeugd allemaal al het zwart-blauw van HVC’10 en zijn na enkele jaren bij RKVV Westlandia weer terug gekeerd naar huis” Keeper Janssen gaat met Tom van der Spek concurreren om de vacature die Vincent Madern heeft achtergelaten onder de lat bij het 1e. Groothuizen en Kernan beginnen aan hun eerste jaar bij de senioren, net als Tom Plooij die vanuit de JO19 de stap naar de selectie heeft gezet.

,,Het zijn ambitieuze, talentvolle gasten”, zegt Boon. ,,De ervaring leert dat het eerste jaar bij de senioren vaak het zwaarste is. Je speelt ineens tegen jongens van 27, 28 jaar met meer spiermassa en ervaring. De tijd zal het leren of ze direct een basisplaats kunnen veroveren. Maar wat goed is, gaat spelen, ongeacht de leeftijd.”
Uit de selectie zijn Madern (terug naar FC ‘s-Gravenzande) en Thomas van der Bogt (VV Naaldwijk) vertrokken. Jeroen Rensen, Tom van Anraad, Rico Sterrenberg en Luc Doorewaard zijn gestopt of gaan lager voetballen. Het 2e elftal heeft promotie gemaakt naar de reserve 1e klasse, het 1e komt opnieuw uit in de 2e klasse C met nagenoeg dezelfde tegenstanders als vorig jaar.

,,Afgelopen seizoen waren we niet stabiel genoeg. We wonnen van Valken’68, van SVC’08, maar we liepen ook tegen enkele onnodige zeperds aan”, zegt Boon. ,,Een paar van die nederlagen hadden we echt aan onszelf te wijten. We hadden de meeste goals voor, maar ook de meeste tegen. Ik laat mijn elftallen altijd graag naar voren spelen, dat is het leukste om naar te kijken. En als spelers initiatief nemen, ontwikkelen ze zich ook beter. Als je er één meer maakt dan je tegenstander, dan win je. Maar we moeten ook stabieler worden. Ik heb wel wat ideeën hoe we dat kunnen bereiken, maar de spelers moeten zich er ook prettig bij voelen. We moeten het met elkaar doen. In de voorbereiding gaan we daarom in gesprek met de spelersgroep: wat kunnen we verbeteren om tot betere resultaten te komen? De lat moet omhoog, zowel voetballend als mentaal.”

De basis daarvoor wordt de komende weken gelegd op het trainingsveld. ,,Als begeleiding zullen we er nog meer bovenop zitten. De trainingsarbeid moet omhoog. Neem nou een pass- en trapoefening. Je kan ‘m gewoon uitvoeren of je kan ‘m uitvoeren om beter te worden. Het baltempo hoger, de ballen strakker. Daar gaan we wat meer op hameren”, aldus de hoofdtrainer. ,,En we brengen er meer competitie-elementen in. Ze moeten nóg meer een hekel krijgen aan verliezen. Dat moet zich op de zaterdag vertalen in wedstrijden waarin we 90 minuten volle bak gaan. Alles geven, hetzelfde plan uitvoeren. We hebben een goede ploeg, maar we moeten constanter worden en meer van elkaar eisen. Als dat lukt, dan kan het een mooi seizoen worden.”

Volgende week zaterdag, 15 augustus, staat na vijf maanden zonder voetbal weer een (oefen-)wedstrijd op het programma, tegen SV Honselersdijk, de oude club van Boon. Iedereen hunkert er naar om weer een wedstrijd te gaan spelen. Reken maar dat het plezier eraf zal spatten.” Op 22 augustus oefent de selectie ook nog tegen VV Schipluiden en een week later volgt de start van de beker. Het 1e speelt dan thuis tegen VV DCV, het 2e treft dan SVV Scheveningen. Boon: Als we met z’n allen in hetzelfde doel geloven, is er een hoop mogelijk.

Bron

Klik hier voor meer informatie over HVC’10
Voor meer artikelen van HVC’10 klik hier