DVV’09 KNOKT ZICH VOORBIJ FLAKKEE

0
304

Na het ongelukkige gelijkspel van vorige week bij Rockanje stond voor DVV’09 vandaag de derby tegen Flakkee te wachten. De ploeg van trainer Ron van Neck ging vorige week door een doelpunt in de slotfase met 2-3 onderuit tegen OHVV en wilde koste wat kost een tweede nederlaag op rij voorkomen. Voor John Kleijn en zijn mannen was de opdracht helder vandaag, er moest gewonnen worden!!

Net als de uitwedstrijd vorig jaar, was het de wind die veel parten zou gaan spelen vanmiddag. DVV koos ervoor om de eerste helft tegen de wind in te spelen. Een droomstart helpt de thuisploeg deze middag in het zadel. Na nog geen minuut spelen is het vd Velde die na een mooie verdedigende actie, Meuldijk de ruimte in stuurt. De spits houdt sterk het lichaam tussen man en bal en met een werkelijk schitterende lob verschalkt hij doelman Vinke die volstrekt kansloos is. Deze 1-0 voorsprong geeft DVV vleugels en is het eigenlijk de gehele eerste helft de baas op het veld. Alle duels worden gewonnen en dwingt het Flakkee tot het maken van vele fouten. Het is jammer dat dit niet wat meer in de score uitgedrukt wordt.  Met name via Brooshooft ontstaat voorin veel dreiging, maar weet hij het net niet te vinden. Het enige gevaar van Flakkee komt voort uit standaardsituaties, maar doelman Hanenberg weet van geen wijken en grijpt een aantal keer adequaat in. Vlak voor rust is DVV nog dicht bij een doelpunt, maar is het een verdediger van Flakkee die een inzet van J. vd Boogert uit een corner van de doellijn weg kopt.

In de eerste fase van de tweede helft laat Flakkee zich van zijn betere kant zien. Door wat positie wisselingen heeft DVV moeite om de grip op de wedstrijd terug te krijgen. Er ontstaan hierdoor via de vleugels wat gevaarlijke momenten voor het doel van Hanenberg, die wederom goed zijn mannetje staat. Toch is het Brooshooft die in deze fase de grootste kans krijgt. Na een goede steekbal van Karsbergen verschijnt hij alleen voor de ingevallen doelman, die knap redding brengt met zijn voeten. De beslissing in de wedstrijd blijft dus uit en niet veel later valt de gelijkmaker. Doelman Hanenberg is kansloos op een droge schuiver van buiten het zestienmeter gebied. Na deze treffer recht DVV de rug en laat het zien dat het een ploeg met karakter is. Er wordt geknokt voor iedere meter, op jacht naar de winnende treffer. Eerst is R. vd Boogert dicht bij een doelpunt, maar zijn schot wordt door de doelman knap uit de bovenhoek geranseld. Zoals gezegd zou de wind vanmiddag parten spelen en in de 75eminuut heeft DVV het geluk eindelijk eens aan de zijde. Het is J. vd Boogert die rond de middenlijn een vrije trap mag nemen. Hij besluit hem in één keer richting het doel te schieten en gedragen door de wind valt de bal over de doelman heen een staat DVV door deze heerlijke goal op een 2-1 voorsprong. Deze voorsprong wordt met man en macht verdedigd en komen de Dirkslanders niet meer in de problemen.

De opluchting en blijdschap is groot na afloop. Het kwartje valt eindelijk eens de goede kant op en krijgt DVV’09 vandaag loon naar werken. Het was qua voetbal van beide kanten geen goede wedstrijd, maar er is gevochten als leeuwen. Ook voor volgende week zal dit weer het devies zijn. Dan wacht de uitwedstrijd bij koploper OHVV in Oudenhoorn. We hopen op veel Dirkslands publiek. Tot volgende week!

Foto; Marjo Smit

DVV’09 1 – Flakkee 1  2-1 (1-0)

Doelpunten:

1-0     Wesley Meuldijk

2-1       Joost van den Boogert

Opstelling DVV’09: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Nick Jongejan, Ries van den Boogert, Johan de Waal, Marko Karsbergen, Wesley Meuldijk(Remon Vogelaar), Jurgen van Bergen, Joris Brooshooft(Glenn Melissant)

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link: https://myalbum.com/album/DBTmqhoyBzZ8