SV Sluis

Bij SV Sluis speelt de 22-jarige Stijn Olde Klieverik aan de rechterflank. Hij begon op zijn zesde met voetballen bij Tubantia, maar verhuisde toen hij twaalf was naar Zeeland waar hij terechtkwam bij Oostburg. In de JO15 vertrok Klieverik naar SV Sluis waar hij de jeugd heeft afgemaakt. Hier mocht hij op zijn 15zijn debuut maken, om vanaf zijn 16officieus aan te sluiten bij het eerste elftal.

De rechtshalf die ook uit de voeten kan als rechtsbuiten, wilt dit seizoen zo hoog mogelijk eindigen in het linker rijtje. “Daarnaast is er veel concurrentie op mijn positie, dus een basisplaats wil ik natuurlijk ook veiligstellen. Maar het team heeft veel potentie dus misschien kunnen we zelfs nog wel hopen op een periodetitel. Ik mik op een derde plek, want ik denk dat we gaan verassen dit jaar. De ‘betere’ en ervaren teams in de 4klasse houden geen rekening met ons, daarom kunnen wij misschien wel voor een stunt zorgen.”

Afgelopen zondag werd er tegen Oostburg gestreden voor de Pluym Cup. “Aangezien wij nog een appeltje te schillen hadden met Oostburg. Door de verloren competitiewedstrijd wilden wij graag laten zien dat die wedstrijd niet onze beste dag was. Wij waren de betere ploeg met een tal van kansen, maar het niet afmaken van de kansen leidde ertoe dat de wedstrijd pas na 90 minuten echt gespeeld was. Ik heb deze wedstrijd weer enorm genoten van Lucas Willems. Lucas was de man of te match in mijn ogen, omdat hij zijn taak geweldig uitvoerde. Hij verdeelde het spel en schakelde goed om waar nodig. Natuurlijk ook technische hoogstandjes waardoor hij zijn tegenstanders vaak even het bos in stuurde.”

Sluis mag de volgende wedstrijd titelkandidaat Clinge verwelkomen op sportpark ’t Oostpoortpark. “Sluis tegen Clinge is voor ons een lastige wedstrijd, maar ik denk dat dit ook geldt voor Clinge. Wij zijn de underdog en die positie bevalt ons wel. Niemand in de competitie houdt echt rekening met ons, omdat wij toch maar de gepromoveerde 5eklasser zijn. Echter denk ik dat dit een leuk potje voetbal kan worden en een lastige wedstrijd voor beide teams. Met een einduitslag van 2 tegen 2.”

Zondag 3 november zal de wedstrijd tussen SV Sluis tegen VV Clinge om 14:30 van start gaan.