De voorbeschouwing met Thijs Bahlke van SV Smerdiek

Thijs Bahlke speelt heel zijn voetbalcarrière al bij SV Smerdiek. De linksback begon op zijn 8stein de jeugd van Smerdiek. Toen Bahlke 12 jaar oud was begon hij met keepen in de jeugdelftallen. Dit bleek een slimme zet te zijn, want hij mocht op zijn 15eal zijn debuut maken voor SV Smerdiek 1. Echter werd Bahlke pas op zijn 19evan vaste waarde voor het eerste. Totdat hij door een handblessure op zijn 22emoest stoppen met keepen en doorging als veldvoetballer.

De 24-jarige linksback wilt dit seizoen belangrijk zijn voor het team door zijn werklust en assists. “Mijn eerste doelstelling is een heel seizoen fit blijven, laatste jaar heb ik nog wat gesukkeld met een blessure aan mijn lies. Daarnaast wil ik constanter worden in mijn spel, zodat ik geen tot weinig slechte wedstrijden heb. Met het team hoop ik te eindigen als nummer drie of vier. Wij zijn nu nog zoekende met een nieuwe trainer, nieuwe speelstijl en ook veel andere jongens op een andere positie. Je ziet veel goede dingen voorbijkomen, maar ook momenten waar het totaal niet loopt. De trainer ziet dit seizoen ook als een leerproces, zodat we eventueel volgend seizoen voor de prijzen mee kunnen doen.”

Afgelopen weekend werd er met 2-4 verloren van DWO’15, echter had er meer ingezeten vindt Bahlke. “Het was geen beste wedstrijd van onze kant, maar toch hadden wij onszelf moeten belonen met drie punten. Als je twee keer op voorsprong komt en een penalty mist dan baal je flink. Door de kansen niet af te maken en persoonlijke fouten achterin maak je het jezelf erg moeilijk. DWO is zeker geen slechte ploeg, maar als wij gewoon geconcentreerd en met overtuiging hadden gevoetbald dan zouden de 3 punten op sportpark Haestinge zijn gebleven.”

Smerdiek mag volgende wedstrijd op bezoek komen bij koploper SPS. Een echte derby waardoor het een interessant affiche belooft te worden. “De eerste derby van het seizoen voor ons. Derby’s zijn toch altijd wel speciale wedstrijden, waar net iets meer druk op ligt en veel publiek langs de kant staat. Dat laatste is alleen maar genieten. SPS is dit weekend de favoriet, aangezien zij ongeslagen bovenaan staan en een talentvolle groep hebben. Toch voorspel ik een overwinning voor Smerdiek. Als wij 100% geven en met vertrouwen voetballen zijn wij moeilijk te verslaan, ik voorspel een 1-2 overwinning.”

De wedstrijd tussen SPS en Smerdiek zal om 14:30 plaatsvinden op Sportpark D’n Aekerboam.

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Talent Christiaan Leeuwis koestert speeltijd in hoofdmacht VVAC

VVAC moet het voornamelijk hebben van talentvolle spelers uit eigen opleiding. Er komt er weer een aan. Christiaan Leeuwis...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.