HSC'28

Tom Heijnen is via een flinke omweg bij het eerste elftal van HSC’28 terechtgekomen. De rechtsback begon op zijn vijfde met voetballen in de jeugd van RKVV Roosendaal. Waar hij 17 jaar met veel plezier gevoetbald heeft. Nadat Heijnen alle selectie-elftallen had gezien in de jeugd ging hij voetballen in het zesde elftal met zijn vrienden. Dit beviel in de eerste jaren goed, maar daarna werd het minder. Daarom maakte Heijen de overstap naar HSC’28 wat onder leiding stond van Johan Claassens. Zo maakte hij op zijn 21ezijn debuut voor het eerste elftal van HSC’28.

De 26-jarige Heijnen mistte bij zijn vriendenelftal de intensieve trainingen en de spanning voor en tijdens de wedstrijden. “Zoals vaak bij een vriendenelftal nam de trainingsintensiteit af en werden hierdoor vaker wedstrijden, naar mijn mening, onnodig verloren. Via Sven van Osta kwam ik in contact met de toenmalige trainer (Johan Claassens) van HSC ’28 en heb ik besloten om de overstap naar HSC ’28 te maken. De eerste dag merkte ik gelijk dat de trainingsintensiteit een stuk hoger lag en dat ook de wedstrijden van een ander niveautje waren. Achteraf gezien ben ik zeer tevreden met mijn overstap naar HSC ’28, de sfeer is er goed, het is een hecht team en wij zijn altijd bereid om extra inspanningen voor elkaar te leveren.”

Vorig jaar viel Heijen tijdens de laatste wedstrijd uit tegen Achtmaal met een kruisbandblessure, daarom wilt hij weer volledig fit worden. “Voor mij staat dit seizoen vooral in het teken van weer fit worden (en natuurlijk ons team zo hard aanmoedigen als ik kan)! Vorig jaar heb ik mijn kruisband volledig afgescheurd en mijn meniscus had ook wat schade opgelopen in de wedstrijd tegen Achtmaal. Erg zuur, gezien het feit dat wij die wedstrijd ook op doelsaldo degradeerde. Ik doe er nu alles aan om weer fit te worden en zo snel mogelijk weer op het veld te staan!”

HSC’28 degradeerde vorig jaar naar de vijfde klasse en wilt daarom dit jaar weer terugkeren naar de vierde klasse. “Ik verwacht dat wij, na toch een aantal mindere wedstrijden, weer op ons niveau kunnen gaan voetballen. Om uiteindelijk tweede of derde te eindigen moeten we nog wel een gat gaan overbruggen, maar aangezien wij nog twee keer DEVO, twee keer NVS en één keer Rimboe krijgen denk ik dat dit gat niet onoverbrugbaar is. Aan een kampioenschap durf ik op dit moment nog niet te hopen, maar een tweede of derde plek zit er hopelijk zeker wel in!”

HSC’28 wist de afgelopen wedstrijd overtuigend te winnen met 9-1 van Aardenburg.  “Een wedstrijd die wij eigenlijk wel moesten winnen om aansluiting de houden bij de top 3. Gelukkig was na een klein kwartier spelen al wel duidelijk dat wij het deze wedstrijd niet erg moeilijk zouden krijgen, de stand was op dat moment al 2-0 in ons voordeel en voetballend waren wij zichtbaar de bovenliggende partij. Door Aardenburg zijn de gehele wedstrijd maar weinig kansen gecreëerd, onder andere door de goede inzet van HSC. Achteraf denk ik dat wij er deze wedstrijd nog wel een aantal bij hadden kunnen, misschien zelfs wel moeten, maken. Maar met een 9-1 overwinning kan je natuurlijk niet ontevreden zijn. Extra mooi was dat Barry Perk zijn 350stewedstrijd voor HSC ’28 complementeerde met een hattrick. Complimenten voor ons hele team.”

Bas Ackermann werd door Tom Heijnen uitgeroepen tot de man van de wedstrijd. “Bas voetbalt sinds dit jaar bij HSC ’28 en ik moet zeggen dat het een heerlijke voetballer is om te zien voetballen. Hij heeft een goede techniek, is snel, kan splijtende passen geven en laat zien dat hij er elke wedstrijd vol voor wil gaan. Ook in deze wedstrijden liet hij al zijn kwaliteiten weer zien. Mooi om te zien dat hij zijn goede voetbal deze wedstrijd ook om kon zetten in een doelpunt. Ik hoop dat HSC nog lang kan genieten van deze voetballer!”

Eerstvolgende wedstrijd die op het programma staat voor HSC’28 is uit tegen DEVO, een geduchte tegenstander denkt Heijnen. “In de tijd dat ik bij HSC voetbal hebben wij al eerder tegen DEVO mogen voetballen. Beide wedstrijden hebben wij toen gewonnen.  DEVO blijft echter een lastige ploeg om tegen te voetballen, met een goede voorhoede. Dit seizoen zijn ze dan ook goed van start gegaan. Ondanks dat wij de afgelopen wedstrijden wel wat punten hebben laten liggen, denk ik dat we na afgelopen zondag de weg naar boven weer zijn ingeslagen. Ik verwacht ook dat wij zondag de drie punten mee naar Heerle gaan nemen, al zal dat niet gemakkelijk gaan! Ik hoop op een 1-3 overwinning voor HSC’28.”

Het duel tussen HSC’28 en DEVO zal aankomende zondag om 14:30 plaatsvinden op sportpark DEVO. Scheidsrechter H. Van Rijswijk zal de wedstrijd in goede banen leiden.

Meer informatie over HSC’28 vindt u hier terug.
Of lees hier het vorige artikel over HSC’28.