De voorbeschouwing met Sven van Son van Cluzona

0
527

Sven van Son speelt zijn tweede seizoen in de wit-blauwe formatie van Cluzona. De middenvelder begon op zijn vijfde met voetballen bij BSC Roosendaal. Bij BSC heeft van Son de gehele jeugd doorlopen om op zijn 16te debuteren in het eerste elftal. Na vier seizoenen vertrok van Son naar RBC voor één seizoen om daarna aan te sluiten bij Cluzona.

De 23-jarige middenvelder weet zelf dat hij nog veel kan leren bij Cluzona en hoopt daarnaast kampioen te worden. “Ik wil mezelf verder ontwikkelen als voetballer, want er zijn nog genoeg punten om te verbeteren. Daarnaast zou ik graag kampioen worden dit seizoen. Kwaliteit hebben we genoeg in onze ploeg om de eerste plek te veroveren. Daarbij is de kern van vorig jaar grotendeels bij elkaar gebleven en is het Marcel van der Sloot zijn tweede jaar voor de groep. Dit bij elkaar zorgt dat alles nog wat beter op elkaar is afgestemd.”

Afgelopen weekend speelde Cluzona een derby tegen Roosendaal. In een spannende wedstrijd werd het 0-1 voor Cluzona. “Het is natuurlijk altijd lekker om een derby te winnen. Echter denk ik dat een gelijkspel een betere uitslag was geweest gezien het wedstrijdbeeld. Voetballend was het niet altijd even goed, maar als team stonden we wel goed gepositioneerd en leverden we de strijd die nodig was. Roosendaal heeft verschillende kansen gehad om een goal te maken, maar telkens was Nick een sta-in-de-weg. Daarbij had hij ook goede uittrappen waardoor we snel over konden gaan op een tegenaanval. Daarom was hij in mijn ogen de man of the match.”

Aankomende zondag komt WSC op bezoek op sportpark De Doelen. Van Son denkt niet aan een makkelijke wedstrijd. “WSC is een ploeg waar we vorig jaar wel wat moeite mee hebben gehad en ook punten hebben laten liggen. Toch denk ik dat wij er met de winst vandoor gaan aankomende zondag, 2-0.”

De wedstrijd tussen Cluzona en WSC zal onder leiding staan van L.J. Uitterhoeve. Deze zal om 14:30 het duel uit de tweede klasse starten.

Meer informatie over Cluzona kan hier terugvinden op hun website.
Of lees hier het vorige artikel over Cluzona.