SV Sprundel

Sven Buurstede speelt al vanaf de mini pupillen bij SV Sprundel. De verdediger heeft de gehele jeugdopleiding gevolgd en mocht op zijn 16eal debuteren in het vlaggenschip. Tegenwoordig is Buurstede bezig aan zijn vijfde jaar bij de selectie.

De 22-jarige Buurstede wilt dit seizoen graag meedoen om het kampioenschap. “We hebben voor de vierde klasse een goed elftal en zijn allemaal goed bevriend met elkaar. Dit is ook terug te zien in de kantine en in het café, maar op zondag merk je dat je met een tegenslag door bijvoorbeeld een goal tegen veel verschillenden meningen krijgen in het team hoe we dit moeten oplossen. Daar zit voor mij persoonlijk nog een taak in om dat te doen kantelen. Met het team moet een top drie er zeker inzitten. Ik vind dat we nou ook eens moeten durven uitspreken dat je ook echt kampioen wilt worden, naar aanleiding van de afgelopen jaren met periodetitels. Ik denk dat het dit jaar echt mogelijk is gekeken naar de eerste negen wedstrijden.”

Afgelopen weekend nam SV Sprundel het thuis op tegen WVV, een zakelijke 3-0 overwinning was het resultaat. “Vanaf minuut één probeerde we meteen te domineren, wat ook lukte. Na een handvol gemiste kansen vonden we net voor rust eindelijk de openingstreffer. Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld met veel kansen, maar het rendement was niet geweldig. Toch wisten we nog twee maal het net te vinden tegenover niet één echte kans van WVV.”

Buurstede benoemde Thierno Sy tot man of the match. “Vaak wordt er gekozen voor een aanvaller, maar ik zelf vind dat de aanval ook vanuit achteren moet beginnen. Mede door Thierno die het spel uitstekend verdeelde en in de verdediging ook zijn mannetje stond. Daarom vond ik hem die dag de man of the match met in het achterhoofd dat het hele elftal al jaren samen speelt en hij er sinds dit seizoen pas bij zit.”

Eerst volgende wedstrijd speelt SV Sprundel uit tegen SVC. Op sportpark Hamel denkt Buurstede dat Sprundel met 0-3 gaat winnen. “Naar aanleiding van de eerste competitiewedstrijden en de doelstelling van beide elftallen moeten wij deze wedstrijd simpel weg gewoon zien te winnen. Moeten we wel rekening houden met het mankement van SV Sprundel, de afgelopen jaren laten we kostbare punten liggen tegen tegenstanders die op papier makkelijk lijken. Dus we moeten oppassen voor onderschatting.”

De wedstrijd uit de vierde klasse B  tussen SVC en SV Sprundel zal aankomende zondag plaatsvinden. Scheidsrechter G.F. van Rooden zal om 14:30 laten aftrappen.

Meer informatie over SV Sprundel vindt u hier terug.
Lees hier het vorige artikel over SV Sprundel met Ruben Wagtmans.