De voorbeschouwing: Ruben Wagtmans van SV Sprundel

0
436

Ruben Wagtmans heeft bij SV Sprundel alle jeugdelftallen doorlopen. Hij begon op zijn vijfde met voetballen bij de club en mocht in 2015 aansluiten bij de selectie. Dit seizoen mag hij voor het vijfde jaar op rij zijn opwachting maken.

De 22-jarige linksbuiten wil de blamage van vorig jaar tegen Groede goedmaken door dit jaar mee te draaien in de top 3 en zo nacompetitie voetbal veilig te stellen. “We hebben al twee jaar de nacompetitie gehaald, maar helaas is het daarbij gebleven. Vorig jaar hebben we een zure nederlaag geleden tegen Groede, die wedstrijd vergeten we niet snel. Onze doelstelling dit jaar is de top 3 behalen en de nacompetitie bereiken. Dit hebben we in de voorbereiding ook uitgesproken als team. We weten wat we kunnen en nu moeten we dit ook laten zien op het veld.”

Afgelopen weekend werd de derby gespeeld tegen de buren van RSV. “Deze wedstrijden zijn altijd heel beladen en beide teams willen deze strijd graag winnen. We stonden voor de wedstrijd één punt achter RSV en het was dus nodig om de 3 punten in Sprundel te houden zodat RSV niet verder zou uitlopen. De eerste 15 minuten waren moeizaam van onze kant, maar na de 1-0 van Sven hadden we de wedstrijd redelijk goed onder controle. We verzaakten alleen om de wedstrijd op slot te gooien omdat we een aantal goede kansen misten.”

“In de tweede helft redde Nick Smits ons door een grote kans van RSV te keren, dit was anders de 1-1 geweest en dan was het mogelijk een hele andere wedstrijd geworden. Gelukkig besliste Dairon Clarijs vijf minuten later de wedstrijd met een geweldige uithaal met zijn chocoladebeen in de kruising. Beide spelers vond ik man of the match. Nick door zijn geweldige reddingen en Dairon door zijn beslissende goal.”

Volgend weekend staat de uitwedstrijd tegen Nieuw Borgvliet op het programma.
“Zo vroeg in het seizoen is dit al een belangrijke wedstrijd voor SV Sprundel. Nieuw borgvliet staat momenteel bovenaan met twee punten meer dan ons. Mochten wij deze wedstrijd verliezen (waar ik niet van uit ga!) is het verschil 5 punten, maar persoonlijk denk ik dat we er klaar voor zijn. De twee laatst gespeelde wedstrijden die we wonnen met 3-0 van twee goede ploegen hebben ons zelfvertrouwen gegeven.”