VV Steenbergen

Roy Iriks heeft vanaf zijn zevende de gehele jeugd doorlopen van VV Steenbergen.
Hier mocht hij op zijn 18e  ook debuteren voor het vlaggenschip. Hij was drie jaar gestopt, maar hij was in die tijd wel actief in de zaal bij topklasser Cromwiel. Na een goed gesprek met Robin Borremans is de centrale verdediger teruggekomen bij de selectie van VV Steenbergen.

Afgelopen jaar werd er net geen promotie behaald, wat veel belovend is voor dit seizoen. Roy blijft echter realistisch en mikt op een stabiele plek in de middenmoot. “We hebben momenteel een erg jonge groep waar veel potentie in zit. Resultaten zullen dan ook een fluctuerend verloop hebben gedurende het seizoen. Echter ben ik ervan overtuigd dat wij genoeg kwaliteit hebben om in de middenmoot te eindigen, als we wekelijks ons niveau halen. Ik hoop mezelf verder te ontwikkelen en belangrijk te zijn voor dit jonge elftal als een van de ouderen. Als team hoop ik dat we stiekem ergens mee kunnen doen om een periode.”

Afgelopen weekend werd er thuis tegen Steen een zwaarbevochte overwinning binnen gesleept. “Het was voetballend geen best duel, maar een overwinning die werd behaald door inzet en strijd. Er werd veelal van beide kanten de lange bal gehanteerd waardoor er weinig gevoetbald werd en veel duels werden uitgevochten. Uiteindelijk had steenbergen de beste kansen en ook de langste adem en trok zo de overwinning naar zich toe. Ik vond Tim den Houting de man of the match dit weekend. De man die zowel binnen als buiten het veld scoort. Heeft als pinchhitter bewezen maar luttele minuten nodig te hebben om het netje te laten bollen. Een werkelijke plaag voor elke verdediging als hij aan het einde van de wedstrijd nog fit zijn opwachting maakt tegen de moe gestreden verdedigers.”

Aankomende wedstrijd mag Steenbergen op bezoek komen bij Hoeven. “Hoeven heeft zich afgelopen jaren vaker bewezen als een taaie tegenstander, ze zijn fysiek erg sterk en hebben zich de afgelopen jaren ook voetballend goed ontwikkeld. Ik gok op een spannende wedstrijd waar op het scherpst van de snede gespeeld zal worden. Bij Steenbergen keert Jordy Dam terug van een schorsing, een speler die van cruciaal belang is voor het spel van Steenbergen. Hij zal de kar weer willen gaan trekken en zal uiteindelijk ook het verschil van maken voor de ploeg uit Steenbergen met twee goals en een assist. Uiteindelijke uitslag wordt 2-3 in ons voordeel.”

De wedstrijd tussen Hoeven en Steenbergen uit de zondag derde klasse A, zal om 14:30 plaatsvinden op sportpark Achter ’t Hof.

Foto: Mark Koenraadt