HSC'28

Remco Trouw (27) speelt al heel zijn leven voor HSC’28 en is niet van plan om voor een andere club uit te gaan komen. Op zijn zesde begon hij met voetballen en heeft alle jeugdelftallen binnen HSC’28 doorlopen. Met succes, want hij mocht op zijn 16al zijn debuut maken voor het eerste elftal.

Dit jaar speelt hij voor zijn elfde seizoen in de selectie, waarin hij bijna 250 wedstrijden voor HSC’28 heeft gespeeld. Nu is de centrale verdediger die ook op het middenveld uit de voeten kan geblesseerd en wil niets liever dan snel terugkeren. “Ikzelf wil eerst weer zo snel mogelijk herstellen van de enkelblessure die ik tegen Hoofdplaat heb opgelopen. Vervolgens ga ik er alles aan doen om weer een plekje in het elftal te veroveren, de jonge jongens aan te sturen en van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor het team. Met het team zou het mooi zijn als we dit jaar via een periodetitel mee kunnen doen in de nacompetitie.”

Afgelopen wedstrijd werd er thuis met 3-1 gewonnen van de Lepelstraatse Boys.
“Na het gelijkspel tegen Welberg en verlies tegen Rimboe, was er alles aan gelegen om een goed resultaat te behalen tegen Lepelstraatse Boys. In het begin van de wedstrijd kreeg Lepelstraatse Boys wat kansjes en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na een kwartier namen we het initiatief over en werden we sterker. Dit resulteerde in een 2-0 ruststand door goals van Barry Perk en Tobie Hopmans, beide op aangeven van Sander Feijen. Na rust hielden we het betere van het spel en probeerde Lepelstraatse Boys op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Mede dankzij het goede optreden van de onze verdediging en doelman Marco Kemps, kwamen de bezoekers niet tot uitgespeelde kansen.”

Remco vond Sander Feijen de beste man op het veld. “Hij besliste aan de andere kant een kwartier voor tijd de wedstrijd door de 3-0 te maken. Daarnaast speelde Sander een goede wedstrijd en zorgde voor veel dreiging. Met zijn twee assists en één goal had hij een groot aandeel in de overwinning.”

Volgende wedstrijd mag de club uit Heerle tegenstander De Schutters verwelkomen op sportpark Harella. “De Schutters is door de jaren heen altijd een lastige tegenstander gebleken voor ons. De laatste ontmoeting tussen beide teams op Sportpark Harella eindigde in een 0-2 nederlaag. Dit seizoen zijn De Schutters goed gestart en het belooft dus geen makkelijke wedstrijd te worden. Maar als wij de juiste scherpte tonen en aan ons eigen spel kunnen toekomen, verwacht ik dat we de punten in Heerle houden door met 2-0 van ze te winnen.”