De Opstelling: De aanvallende middenvelder

Bij RFC op de nummer tien positie staat de 25-jarige Nick Broeders. Voor Broeders begon het voetbal avontuur bij RFC in de minipupillen. Zo heeft hij alle jeugdelftallen gezien bij de club uit Raamsdonksveer en mocht hij zelfs voor een korte periode in de jeugd voor NAC uitkomen. Na zijn terugkeer debuteerde Broeders op zijn 15evoor het eerste elftal van RFC.

De aanvallende middenvelder speelt zijn tiende seizoen in de hoofdmacht van de groen- zwarte formatie. “Dit seizoen wil ik genieten van het leven en vooral veel plezier maken op het veld. Dit wil ik bereiken door samen sterk te staan als team en een eenheid te vormen. We proberen iedere wedstrijd te winnen en dan zien we wel waar we staan aan het einde van het seizoen. Plezier maken is het belangrijkste. Kampioen worden zal lastig worden, maar als het eenmaal gaat lopen zal onze geoliede machine moeilijk te stoppen zijn.”

RFC mocht de afgelopen wedstrijd aantreden tegen Blauw-Wit’81, waarin de scheidsrechter een hoofdrol op eiste volgens Broeders. “De wedstrijd ging redelijk gelijk op tot vijf minuten voor rust, waar de scheidsrechter uit het niets een rode kaart gaf aan onze rechtsback. Zelfs de tegenstander stond verbaasd te kijken. Blijkt in de rust dat ze hetzelfde hebben meegemaakt met deze scheidsrechter enkele weken geleden, alleen toen stond hij aan de kant van de tegenpartij.  In de tweede helft hebben we keihard gevochten voor elkaar, waar we in minuut 75 achter komen, in de 80e gelijk maken en helaas vijf minuten voor tijd de 2-1 en uiteindelijk 3-1 tegen krijgen.”

Volgende wedstrijd die op het programma staat voor de mannen uit Raamsdonksveer is thuis tegen koploper RWB. “Op dit moment staat RWB bovenaan dus het zal lastig worden om ze te verslaan, maar de bal is rond en voetballend vermogen hebben wij zeker. Daarom gok ik op een 1-1 gelijkspel.”

De wedstrijd tussen RFC en RWB zal zondag 1 december om 14:00 plaatsvinden op sportpark Raamsdonksveer. Leidsman A. Karacelik zal het duel met behulp van zijn assistenten fluiten.

Meer informatie over RFC kan u hier terug vinden op hun website.
Lees hier het vorige artikel over RFC