Mike-Lodder-

Mike Lodder (19) begon op zijn zesde met voetballen bij VV de Zwerver uit Kinderdijk. De Keuze voor de Zwerver was makkelijk gemaakt aangezien de opa van Mike, Gerrit Lodder, een boegbeeld voor de club is. ‘’Mijn opa heeft lang voor de club gespeeld en daarom was het een logische keuze.’’ Toen Mike vijftien jaar was kwam zijn droom uit. Debuteren voor het eerste elftal van zijn club. Na een jaar af en aan mee te hebben getraind en gespeeld maakte het talent op zeventienjarige leeftijd de definitieve overstap naar de selectie van de vereniging uit Kinderdijk. Momenteel is de linksback bezig aan zijn derde seizoen op de Schans.

De jonge verdediger heeft zijn persoonlijke doelen goed voor ogen. Hij wil dit seizoen zoveel mogelijk wedstrijden spelen voor de Kinderdijkse grootmacht. Daarnaast hoopt Mike een vaste waarde te blijven binnen het team en wil hij strijden voor elk punt, zoals het hoort in het rood-zwart van de Zwerver.

Afgelopen weekend boekte de Zwerver een heel belangrijke overwinning op SVS. ‘’Een lastige uitwedstrijd, maar verdiend gewonnen! De eerste helft speelden we sterk en beloonden we onszelf met een doelpunt.’’ De tweede helft bleek een heel ander verhaal. SVS drong hard aan op de aansluitingstreffer maar de defensie van de Zwerver hield knap stand. ‘’Door hard te werken en te strijden kwam uiteindelijk de verlossende 0-2 en was de overwinning binnen. Erg belangrijk, gezien de stand van de competitie.’’ Volgens Mike verdiende Glenn Weijts de titel ‘man of the match’. ‘’Hij speelde de laatste wedstrijden al erg goed en speelt met veel vertrouwen na een aantal wedstrijden gescoord te hebben. Glenn was belangrijk met zijn doelpunt en hij ging met zijn acties bijna elke keer zijn tegenstander voorbij en werd gevaarlijk.’’

Aankomend weekend staat de lastige thuiswedstrijd tegen het Rotterdamse Alexandria’66 op het programma. Alexandria en de Zwerver staan momenteel op een gelijk aantal van zeventien punten. Alexandria bezet momenteel de twaalfde plaats en de Zwerver staat daar één plaats boven.  Er staat dus genoeg op het spel zaterdag. ‘’Het zal een zware pot worden tegen de Rotterdammers. De uitwedstrijd ging verloren en het was een lastige tegenstander op kunstgras, waarbij de bal snel rondging. Thuis moet in ons voordeel werken en met een zwaar veld, wat wij inmiddels gewend zijn, is het daarom voor ons makkelijk om te strijden voor elke meter. Daarom denk ik dat wij er met de winst vandoor gaan. Dit moet gaan lukken op ons eigen sportpark.’’ Mike verwacht de kraker van aankomende zaterdag met een 2-0 overwinning af te gaan sluiten.

Mike vindt het moeilijk om een voorspelling te doen over de eindnotering. ‘’Het is een moeilijke competitie om in te schatten. Tussen de laatste negen ploegen zit maar acht punten verschil. Door de flow die we nu te pakken hebben, denk ik dat we nog zeker gaan klimmen naar een hogere plek. Zo hopen we de nacompetitie gewoon nog te ontlopen en volgend jaar weer uit te komen in de tweede klasse.

Op Sportpark De Schans zal het duel uit de tweede klasse D op zaterdag 15 Februari om 15:00 gespeeld worden. M.W.J. Blaak zal de wedstrijd tussen vv de Zwerver en Alexandria’66 leiden.

Meer informatie over VV de Zwerver? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over VV de Zwerver.