De voorbeschouwing met Roman Witting van Unitas’30

0
234

Roman Witting (23) is ooit begonnen als 11-jarige met voetballen bij DSE in Etten-leur. Op zijn twaalfde vertrok hij naar Roosendaal, om te voetballen bij RBC. De club ging failliet, waarna ik bij Internos aansloot. In de ovetstap van de JO17 naar de JO19 maakte hij tegelijketijd de overstap naar Unitas’30. Op zijn zeventiende maakte hij zijn debuut in Unitas 1.

In de competitie voorspelt Witting dat het team eindigt in de top vijf. “Het gat is klein in onze competitie. Met de nummer een scheelt het zes punten en met de hekkensluiter negen punten. Het zou mooi zijn en zeker realistisch als wij de top vijf halen, wie weet wat er dan bij komt kijken. We krijgen alle onderste ploegen nog thuis, dus kunnen we het gras niet de schuld geven. Als we ons niveau halen en blijven presteren moeten wij de top vijf kunnen haken en dan hebben we een prima eerste seizoen gehad in de eerste klasse.” Persoonlijk wilt de spits vooral fit blijven dit seizoen. “Ik heb de eerste seizoenshelft zes wedstrijden moeten missen door een enkelblessure. Nu ik fit ben wil ik het blijven en zo de aankomende twaalf wedstrijden minimaal rond de tien doelpunten kunnen maken. Ik moet de lat wel hoog voor mezelf leggen, omdat de eerste seizoenshelft niet zo ging als gepland.”

De laatst gespeelde wedstrijd voor Unitas’30, was de wedstrijd tegen HVCH, uit Heesch. “De vorige wedstrijd was afgelast door het weer en het weekend daarvoor miste ik de wedstrijd door een griep. Dit duel, was een lastige. We speelden op een moeilijk bespeelbaar veld met een hele moeilijke scheidsrechter. We kwamen mede door een doelpunt van mij op een 0-2 voorsprong. Via een penalty wist de tegenstander te scoren en werd het 1-2. We kregen tien minuten blessuretijd, waarna we ongelukkig de 2-2 tegen kregen. Na dit doelpunt klonk meteen het eindsignaal, wat heel zuur was.” ‘Man of the match’ voor Roman was de scheidsrechter voor dit duel. “Als de scheids hem zelf erin kon schieten deed hij het misschien wel.”

Aankomende zondag neemt de ploeg uit Etten-Leur het op tegen Alverna uit Wijchen. “Ik mistte het openingsduel van de competitie tegen die ploeg, vorig jaar. Ik was nog geschorst, doordat ik mijn shirt uittrok in het kampioensduel vorig seizoen. Alverna is de huidige nummer twee met een goed voetballende ploeg. Het is net als ons, een club die op kunstgras voetbalt. Het wordt dan ook een pittig potje, maar wij presteren thuis altijd het best tegen de topploegen. We houden zondag de boel goed dicht achterin en loeren op de tegenaanval. Ik moet ook zorgen dat ik er vanaf zondag elke wedstrijd een, in schiet.”

De wedstrijd tussen Unitas’30 en Alverna zal plaatsvinden op sportpark De Lage Banken in Etten-Leur, op 16 februari om 14:30. De wedstrijd staat onder leiding van L. Baars.

Meer informatie over Unitas’30? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over Unitas’30.