Julien-Vermeulen-

Julien Vermeulen (24) begon op achtjarige leeftijd met voetballen bij SV Smerdiek. De multifunctioneel inzetbare speler debuteerde al op vijftienjarige leeftijd in het eerste elftal. Julien, die heel zijn leven bij geen andere club gespeeld heeft, zit al sinds zijn zestiende vast bij het eerste elftal en is bezig aan zijn achtste seizoen in dienst van de blauw-zwarten. De speler van Smerdiek kan zowel op links als centraal op het middenveld uit de voeten en kan ook links-centraal in de defensie spelen.

Julien wil dit seizoen zo belangrijk mogelijke zijn voor Smerdiek. Dit wil hij bewerkstelligen door het maken van goals en assists. ‘’Ik sta nu op zeven goals en dit aantal verdubbelen zou mooi mee genomen zijn, echter maakt het mij weinig uit wie er scoort. Als we maar drie punten pakken en vooral ons spel verbeteren.’’

Afgelopen weekend stond de uitwedstrijd tegen SC Stavenisse op het programma. Deze wedstrijd werd met 1-6 gewonnen door goals van Jan van Damme, Andreas Vroegop, Sander Vroegop en Julien Vermeulen. ‘’Zonder goed te spelen behaalde we een makkelijke overwinning. De score had nog hoger uit moeten vallen in ons voordeel gezien het aantal kansen dat we gemist hebben.’’ De ‘man of the match’ voor deze wedstrijd zijn er dit weekend twee. ‘’Shane Cogels en Sander Vroegop zijn allebei in de nacht van vrijdag op zaterdag terug komen rijden vanaf hun wintersportvakantie om deze wedstrijd te spelen.

Aankomend weekend staat de wedstrijd tegen de directe concurrent Kruiningen op het programma. Smerdiek staat met 28 punten uit dertien wedstrijden op een tweede plaats in de vierde klasse B. Kruiningen is één plek lager te vinden met 24 punten uit dertien wedstrijden. Er staat komend weekend dus genoeg op het spel voor beide ploegen. ‘’De uitwedstrijd was een 1-2 overwinning voor ons. Destijds hebben we het onszelf onnodig moeilijk gemaakt door te weinig doelpunten te maken, echter zullen we vooral moeten voetballen op techniek en niet op kracht. Kruiningen is een directe concurrent die we definitief uit moeten schakelen in de strijd om de tweede periode en wellicht ook om de ereplaatsen of zelfs het kampioenschap in de vierde klasse B binnen te slepen.’’

Vooraf aan het seizoen heeft Smerdiek geen duidelijke doelstelling opgelegd. ‘’We zijn vorig jaar gedegradeerd uit de 3e klasse en een aantal jaar hiervoor ook. We bungelen nu tussen de derde en vierde klasse en willen definitief de stap naar de derde klasse maken. Om dit te bewerkstelligen zijn er een aantal facetten in ons spel die we op een andere manier in willen en moeten vullen. Daar ligt nu vooral de focus op. Een plek in de nacompetitie of misschien zelfs meer zou heel mooi zijn, maar is geen uitgesproken doel.

liOp Sportpark Haestinge zal het duel uit de vierde klasse B op zaterdag 15 Februari om 15:00 gespeeld worden. P. Gabriëls zal de wedstrijd tussen SV Smerdiek en VV Kruiningen leiden.

Meer informatie over SV Smerdiek? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over SV Smerdiek.