VV Seolto

Jorn van der Wal speelt in het eerste van VV Seolto als verdediger. De centrale verdediger die ook als linksback uit de voeten kan is begonnen met voetballen bij VV Virtus. Vanaf zijn 13werd van der Wal trainer en leider van de jeugd. Op dit moment is hij nog steeds leider van de JO15-1 bij VV Virtus. Daarnaast is van der Wal via VV DHV bij VV Seolto terechtgekomen waar hij nu actief is.

De 21-jarige van der Wal zag meer mogelijkheden bij VV Seolto . “Ik heb de overstap gemaakt naar VV Seolto, omdat ik meer perspectief richting het eerste elftal zag. Dat klopt ook, want ik heb één jaar in de O19 gespeeld en maakte datzelfde seizoen op mijn 16mijn debuut in het eerste. Het seizoen daarna mocht ik officieel aansluiten bij de selectie en werden we meteen kampioen.”

Na het kampioenschap vertrok van der Wal naar VV DHV. “Ik ging naar VV DHV, omdat mijn broer Thomas van der Wal daar ook voetbalde. Helaas degradeerden wij na twee seizoenen uit de derde klasse. Na veel twijfel gedurende dat seizoen besloten Thomas en ik samen met Jordi Lokers en Kees Semler terug te keren naar VV Seolto, een club die ons toch altijd in het hart heeft gezeten en ons elk seizoen lieten weten dat we welkom waren. Ondanks de mindere resultaten heb ik daar geen spijt van en voelt het echt als thuiskomen.”

Van der Wal wilt dit jaar degradatie voorkomen en hoopt op een plekje in de top tien.
“Vorig seizoen heb ik mee mogen maken hoe het is om te degraderen en dat wil ik niet nog een jaar. Dit seizoen speel ik gelukkig veel en in die wedstrijden wil ik ook belangrijk zijn voor het team om dat doel te bereiken. Daarnaast wil ik graag laten zien dat VV Seolto veel perspectief biedt aan jonge spelers. Er trainen nu soms jongens mee die ik zeven jaar geleden zelf heb getraind en ook de overstap van Virtus naar Seolto hebben gemaakt. Daarnaast zijn er nog een aantal andere talenten met veel potentie. Die spelers wil ik graag begeleiden richting het eerste elftal, zodat ook zij de stap kunnen gaan maken.”

Als er naar de selectie gekeken wordt dan ziet van der Wal genoeg potentie om degradatie te voorkomen. “Ik zie voldoende perspectief om de nacompetitie te ontlopen. We moeten er nu voor zorgen dat het gat niet te groot wordt met de andere teams, maar als iedereen fit is hebben wij gewoon een goede selectie. Daarnaast hebben we een goede trainer die met zijn fanatisme net dat beetje extra kan brengen. Alles om Seolto heen is echt goed georganiseerd. We zijn het daarom aan de club, de supporters en de vrijwilligers hier bij Seolto verplicht om er in ieder geval alles aan te doen om degradatie te voorkomen.”

Afgelopen weekend werd de wedstrijd tussen VV Seolto en Den Bommel afgelast, waardoor de eerst volgende wedstrijd tegen De Jonge Spartaan wordt gespeeld. “Ons team groeit elke week. We zitten momenteel in een hele moeilijke fase, maar het teamgevoel is heel hoog. Ik ben ervan overtuigd dat saamhorigheid uiteindelijk beslissend kan zijn om wedstrijden te winnen. We weten steeds gedisciplineerder vanuit een bepaalde organisatie te spelen en langzaamaan komen onze spelers die individueel het verschil kunnen maken terug.

We hebben op dit moment even een kantelpunt nodig en dan komen de punten vanzelf. Tegen Prinsenland ging het de eerste helft erg goed en ik ben ervan overtuigd dat we die lijn door kunnen trekken om nu wel de overwinning over de streep te trekken. Dit team is veel beter dan dat we tot nu toe hebben laten zien.  Ik hoop dat het er allemaal uitkomt, dan voorspel ik een 1-2 overwinning.”

Meer informatie over VV Seolto vindt u hier terug op haar website.
Of lees hier een ander artikel over VV Seolto.