DBGC-Maliepaard

Joran Maliepaarrd (24) begon op vijfjarige leeftijd met voetballen bij SV Duiveland, waarna hij later door een verhuizing bij DBGC terecht kwam. Sindsdien speelt hij al acht jaar in de selectie en heeft hij als 16-jarige zijn debuut weten te maken in de hoofdmacht. Na zijn eerste kampioenschap vertrok hij naar V.V. Strijen, waarna hij terugkeerde op sportpark De Koepel. In de zaal is hij eredivisie gaan voetballen bij Groene Ster. Hierdoor keerde hij terug naar Duivelan, om vervolgens bij VC Vlissingen Zondag te voetballen. Door diverse omstandigheden keerde hij voor de tweede, in januari terug bij DBGC.

De laatste wedstrijd speelde DBGC uit tegen Nieuwenhoorn uit in Brielle, helaas voor de ploeg uit Oude-Tonge, eindigde het in 2-0. “Ik kijk met een gemengde gevoelens terug op deze wedstrijd. We hebben hard gewerkt deze middag en het leek er lang op dat we een punt gingen overhouden aan de wedstrijd, maar dat mocht helaas niet zo zijn. Ik denk dat er voor ons genoeg ruimtes lagen om Nieuwenhoorn pijn te doen maar dat we op beslissende momenten te slordig waren en daar neem ik zelf ook verantwoordelijkheid voor. Ik verwacht van mezelf dat ik het team op sleeptouw moet nemen maar helaas ging bij mij ook alles fout, hierdoor maakte ik uit frustratie vlak voor rust ook een domme overtreding waar ik geel voor kreeg en misschien wel rood had moeten krijgen. Dit is voor mij ook weer een goed leermoment en als ik weer zo’n slechte wedstrijd speel moet ik de knop omzetten en nog harder voor het team werken.”

De keuze voor de ‘man of the match’ viel op Roy Nieuwland. “Roy keepte echt een fantastische wedstrijd en had een paar weergaloze reddingen. Na de wedstrijd kwam er iemand naar me toe om te vragen of die keeper naar Nieuwenhoorn te halen is. Ik vertelde deze persoon, dat daar geen beginnen aan is. Roy is een DBGC’er in hart en nieren en zal niet zomaar een overstap maken.”

De eerstvolgende wedstrijd speelt DBGC thuis tegen FC Axel. ‘Wij zijn de na de winterstop goed begonnen en benaderen elke wedstrijd als een finale, wat nodig is gekeken naar de stand. Wij gaan er direct bovenop klappen en zullen strijden voor elke meter. Wanneer wij een goede dag hebben kunnen wij van iedereen in deze competitie winnen. Ik ben er heilig van overtuigd. We hebben na de winterstop vertrouwen opgebouwd en zullen de club en supporters niet in de steek laten. Als wij vanuit dezelfde organisatie spelen als de laatste tijd en wat beter omgaan mogelijkheden, dan verwacht ik dat wij het veld verlaten met een 3-0 overwinning.’’

Persoonlijk wilt de spits annex middenvelder, met de ploeg degradatie ontlopen. “We hebben dit met elkaar in de winterstop afgesproken. Als we elke wedstrijd als een finale blijven benaderen, dan wil ik nog weleens zien waar we uiteindelijk eindigen. De sfeer in de groep is goed, er is vertrouwen in elkaar en dit moet ook zo blijven.” Naast dit wilt hij ook creativiteit aan het elftal toevoegen en samen met de ploeg volop in de strijd gaan.

Op Sportpark ‘’De Koepel’’ zal het duel uit de tweede klasse E op zaterdag 7 Maart om 14:30 worden gespeeld.
F.J Alvarez zal de wedstrijd tussen DBGC en FC Axel.

Klik hier voor meer informatie over DBGC.
Voor een ander artikel over DBGC, klik hier.