Drechtsteden-Daan-Vegt-speelt-250e-wedstrijd-bij-Wieldrecht

Daan Vegt speelde op zaterdag 7 september (2-6 verlies in bekerwedstrijd tegen Heinenoord) zijn 250ste officiële wedstrijd voor VV Wieldrecht.

DORDRECHT – De 28-jarige verdediger maakte zijn debuut in 2010 onder trainer Henk Molenaar en was daarna ook altijd een vaste kracht onder Virgil Breetveld, Hans Harmans en John den Dunnen. Dankzij zijn goede traptechniek neemt Vegt, die zowel op rechtsback als centraal achterin uit de voeten kan, ook ieder seizoen een aantal doelpunten en assists voor zijn rekening.

Op 25 mei nam Vegt samen met Armando Tuur en Mark van Agteren de schaal in ontvangst na de zwaarbevochten overwinning in de kampioenswedstrijd bij Dubbeldam. Dit seizoen is de aanvoerdersband bij Wieldrecht voor Aron de Keijzer, maar ook de nieuwe trainer Pippy Pruymboom ziet al snel de waarde in een spelers als Vegt.

,,Dat soort trouwe clubjongens zijn heel belangrijk voor een selectie. Bij Oranje Wit heb ik mijn teams ook altijd kunnen bouwen op dat soort betrouwbare spelers en bij Wieldrecht zijn er gelukkig ook veel jongens die een sterke band hebben met de club. Daan heeft bovendien een prachtige traptechniek, waarmee hij onze snelle aanvallers in één keer voor de keeper kan zetten. Dat is zeker een groot wapen.”