VV DESK

Dylan Roovers mag al vier seizoenen uitkomen voor het eerste elftal van DESK. Bij deze club is de rechtsback op zijn zesde ook begonnen met voetballen. Na de O19-1 maakte Roovers de overstap naar RWB, omdat er destijds geen doorgroeimogelijkheden waren bij DESK. Zo debuteerde Roovers op zijn 16evoor RWB en was hij op zijn 17eal van vaste waarde. Op zijn 20ekeerde hij weer terug bij de club waar het allemaal begon, VV DESK.

Afgelopen seizoen werd VV DESK kampioen in de derde klasse, waardoor ze nu mogen uitkomen in de tweede klasse. “We hadden dat seizoen ook nog eens erg weinig tegengoals, en dat is als verdediger natuurlijk erg fijn. Vorig seizoen heb ik een goed seizoen gedraaid en ik wil dit door gaan trekken.”

De 24-jarige Roovers wilt zich verder ontwikkelen dit seizoen en hoopt op een mooie eindklassering. “Ik probeer veel op te pikken van de coaching van jongens die al langer meegaan, en mij dus tips kunnen geven. Verder hoop ik dat we nu echt eens een reeks neer gaan zetten en met zijn alle er een mooi seizoen van gaan maken. We hebben een mooie goede groep en iedereen kan het goed met elkaar vinden. Daarom ben ik ervan overtuigd, ondanks de slechte start, dat wij met DESK nog wel wat gaan laten zien. Voetballend hebben we veel capaciteiten en we hebben laten zien dat we ook een echt team kunnen zijn als het aankomt op vuile meters pakken en gaan tot het gaatje.”

Afgelopen zondag speelde DESK uit tegen Madese Boys een lastige wedstrijd. “Madese Boys is voor ons altijd lastig, maar met de energie waarmee we geëindigd waren tegen Kruisland hadden we goede hoop. Iedere keer hebben we pech en valt het doelpunt aan de verkeerde kant of hij valt gewoon niet. We missen ook steeds veel vaste spelers en spelen daarom ook in een wisselende samenstelling, waardoor het soms echt even zoeken is voor ons. Zo ook deze wedstrijd. In de eerste helft hadden we niet echt grip op de wedstrijd en kregen dan ook de 1-0 via een kluts tegen en hebben daarna twee kansen nog gehad op de 1-1, echter bleef deze uit.”

Alle hoop op een 1-1 ging al snel na de rust de prullenbak in. “De tweede helft begon beter en het leek erop dat we de 1-1 gingen maken. Helaas kregen we een counter tegen van de snelle buitenspeler van Madese Boys, 2-0. Met nog 20 minuten op de klok wilden we echter wel graag de aansluitingstreffer maken en dat lukte vanuit een vrije trap van onze inval aanvoerder Koen van Baardwijk. Koen speelt de laatste weken sowieso goed en is een echte aanwinst voor DESK. Binnen en buiten het veld. Ook was er nog wel een bal op de lat van Mounir, maar aan het einde staan we helaas weer met lege handen.”

DESK kan zich revancheren door aankomend weekend tegen Haarsteeg voor de beker te spelen. “Ik denk dat we deze wedstrijd moeten aangaan als een competitiewedstrijd. We moeten onze vechtlust naar winnen voortzetten en met zijn alle er vol voor gaan. Ik ben er namelijk van overtuigd dat als wij aanstaande zondag gaan winnen, wij meer motivatie krijgen. En het alleen maar beter gaat worden. Wij hebben weer even een positieve boost nodig na alle net-niet eindresultaten. Ik heb wel vertrouwen in een goede afloop aanstaande zondag.”

Meer informatie over VV DESK kan u hier terugvinden op hun website.
Of lees hier een ander artikel uit de rubriek de voorbeschouwing met Andrew Beekmans van Vlijmense Boys