De voorbeschouwing met Jasmijn van Beek van RWB

Jasmijn van Beek speelt al vanaf haar 13voetbal en begon bij RWB. Daarna heeft ze de overstap gemaakt naar de dames van SSC’55. Na een aantal keerde ze terug bij RWB om een damesteam te vormen op zaterdag. Nu is van Beek alweer vijf jaar actief bij de vrouwen van RWB 1.

Dat een meidenteam opstarten met vallen en opstaan gebeurd blijkt dit jaar. “Sinds de start van dit seizoen doen wij het al zonder trainer. Door onze hechte speelstergroep en het plezier wat we gezamenlijk vinden in het voetbal, gaan we door. Maar mocht iemand zich geroepen voelen om deze gezellige groep meiden wat bij te leren op het veld, meld je dan bij RWB! We hebben als team ook de quote: ‘Eén team één taak.

Van Beek wilt zichzelf verbeteren en met het team wilt ze ook verder bouwen. “Persoonlijk wil ik natuurlijk meer doelpunten scoren en een beetje meer conditie is ook best welkom. We gaan ons best doen om het goede werk van vorig seizoen (het kampioenschap van vorig jaar in de vijfde klasse) voort te zetten en in de vierde klasse een mooi plekje op de ranglijst te scoren. Hopelijk zal ergens dit seizoen een trainer aansluiten zodat we weer meer en harder kunnen trainen.”

De dames van RWB ontvingen afgelopen weekend het tweede van Nemelaer. Maar de gasten uit Haaren vertrokken met lege handen. “We wiste één ding zeker, er gaat gewonnen worden. Dit had eigenlijk met dubbele cijfers gemoeten. Onder het motto van Cruyf: “Je moet schieten anders kan je niet scoren” werd er veel geschoten en zo ook grote kansen gemist. Daardoor eindigde deze wedstrijd tegen de onderste van de competitie in 7-0. Helaas zijn we in deze wedstrijd wel mijn zus Sanne van Beek, of ook wel de veteraan genoemd, verloren. Zelfs haar fysio had na negen werkzame jaren niet zo’n erge zweepslag gezien. Een leuk feitje is dat dit team, in vergelijking met haar tegenstanders, tot zover het meest weet te scoren. Gemiddeld scoren de Rood, wit, blauwe vier of meer doelpunten per wedstrijd.”

Women of the match was Jasmijn van Beek zelf. “Na een lange tijd was ik weer aanvallender ingesteld en wist ik ook drie keer de goal te vinden. Daarom werd ik uitgeroepen als woman of the match denk ik. Ook al is het gewoon een uitstekende teamprestatie.”

RWB mag de aankomende wedstrijd afreizen naar Tilburg om te voetballen tegen SC t’Zand 3.
“Komende zondag spelen we om 12.00u uit tegen het altijd lastige SC’t Zand. We weten dat we dit kunnen winnen, maar uit bij het zand blijft altijd een lastige opgave. Onze herinneringen van die laatste uitwedstrijd vergeten we snel en zijn klaar voor onze comeback komende zondag. Ik voorspel een 1-2 nipte overwinning.”

Meer informatie over RWB kan u hier terugvinden op hun website.
Of lees hier een ander artikel over de voorbeschouwing met Laurens Bogers van NEO’25

 

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.