In gesprek met Ahmed Ismail

0
101

Ahmed Ismail (23) (eerste rij van onder, midden-rechts) speelt sinds dit seizoen bij SV Dosko, hij is tot nu toe zeer te spreken over de club. “Het is mij eerste jaar, met ook weer een andere trainer. Zo zit ik ook weer in een andere competitie en heb ik andere teamgenoten. Het was in het begin even de kat uit de boom kijken, maar nu ben ik daar wel weer aangewend. Het was tegelijkertijd, uiteraard wel weer een nieuwe uitdaging voor mij.”

Het begon voor hem bij Seolto in Zevenbergen waar hij tot de JO11 heeft gespeeld. Hij verkaste daarna naar de buren. Bij Virtus heeft hij in alle jeugdselectie elftallen gevoetbald, tot en met de JO19-1. Hij maakte de overstap naar Klundert. Bij VVK heeft hij twee seizoenen gevoetbald, waarna hij de club verliet. Ahmed ging het avontuur aan bij V.V. Dongen. “Ik ging samen met Thoma Sivananthan daar voetballen. Wij kennen elkaar al vanaf kleins af aan. Bij Klundert hebben wij ook samen gevoetbald in het eerste. Na aangenomen te zijn bij NAC keerde Ahmed terug bij Virtus. “Ik woon zelf in Zevenbergen, dus het was makkelijker voor mij om bij een club te voetballen, waar ik niet ver voor hoefde te reizen. Ik kwam thuis van training geven, at wat en ging weer trainen.” Tegenwoordig komt hij uit voor SV Dosko, waar hij eerste klasse speelt.

Hij is assistent-trainer bij NAC Breda, waar hij de JO13 onder zijn hoede heeft. “Ik vind het heel leuk, bij NAC leer je ook meer dan bij een amateurvereniging.” Hij doet dit al twee jaar. Ik volg de opleiding sport en beweging, aan het CIOS in Goes. Vanuit school kon ik stagelopen bij NAC Breda. Mede door school had ik al ervaring met kinderen, omdat ik altijd met kinderen heb gewerkt. Het is uiteraard wel wat anders doen een gymles verzorgen, omdat je je hier jezelf wat meer autoritair moet opstellen.” Ahmed doet dit geheel vrijwillig, na zijn stage. Hij hoopt hierdoor meer ervaring op te bouwen. “Met wedstrijd dagen ben ik er altijd bij verder twee keer per week op de training.”

Vroeger was Ahmed op vroege leeftijd gescout door RBC Roosendaal, hij was toen negen jaar oud. “Ik woonde pas net twee à drie maanden in Zevenbergen. Ik had geen vervoer niks, ik wist niet eens dat ik gescout was. Ahmed die negentien jaar geleden naar Nederland kwam, vond het lastig als hij daar nu op terugkijkt. “Toen ik bijvoorbeeld ook bij Virtus kwam voetballen, werd ik ingedeeld in de JO11-2. Mensen hadden geen idee, wie ik was en of ik wel kon voetballen. De eerste wedstrijd wonnen we 7-2, ik had er vijf gescoord. Het seizoen daarop werd ik ingedeeld in de JO11-1.”

Naar eigen zeggen heeft Ahmed een aantal goede trainers gehad. Zo heeft hij onder andere training gehad van Anton Joore en Martijn van Galen. “Zulke trainers hebben toch wel professionals getraind en je merkt aan hun manier van training geven, dat zij ook echt goed zijn. Zij hebben mij dan ook beter gemaak. Uiteraard heb ik daar ook hard voor gewerkt.” Bij SV Dosko traint hij onder Mart van Bree.

Over zijn toekomst is hij duidelijk. “Ik wil altijd zo hoog mogelijk voetballen en het maximale eruit halen. Toch focus ik me meer op het trainersvak. Bij NAC probeer ik zo dan ook om meer ervaring op te doen. Ik wil uiteindelijk toch ook mijn papieren halen en verder kijken, vanuit daar zie ik wel wat er op mijn pad terecht komt.

 

Meer informatie over SV Dosko? Klik hier.

Lees hier een ander artikel over SV Dosko.

Foto: NAC Breda