VV Haarsteeg

Aaron van Engelen is dit seizoen teruggekeerd bij VV Haarsteeg. De keeper begon namelijk op zes jarige leeftijd in de jeugd van de blauwwitte met voetbal. Daarna maakte van Engelen de overstap naar de jeugd van PSV, waar hij van de O9-1 tot aan de O15-1 mocht voetballen. Na dit avontuur keerde hij weer terug bij Haarsteeg, om op 17-jarige leeftijd zijn debuut te maken voor het eerste. De afgelopen drie seizoen heeft van Engelen nog voor clubs gespeeld zoals OJC Rosmalen, BVV en N.I.V.O.-Sparta en sinds dit seizoen staat hij weer onder de lat bij de club waar het allemaal begon.

De 21-jarige keeper zou dit jaar graag weer zijn oude vorm willen oppakken door veel wedstrijden te spelen. “Afgelopen seizoen ben ik wat minder aan spelen toe gekomen. Ik merkte dat ik echt wedstrijdritme miste in het begin van het seizoen. Gelukkig ben ik nu aardig op weg om mijn oude vorm weer terug te krijgen, maar daar gaan wel de nodige wedstrijduren in zitten. Het meevoetballen en mijn trap zijn één van mijn sterkste punten. Daarom wil de trainer graag dat ik als een soort laatste man fungeer. Dat wil ik ook zo snel mogelijk bereiken.”

Van Engelen wilt dit seizoen eerst handhaven met VV Haarsteeg en kijkt daarna pas omhoog. “In deze competitie ligt het allemaal heel dicht bij elkaar. Iedereen kan van elkaar winnen. Afgelopen seizoen was ik er niet bij, maar gelukkig dwongen ze met elkaar handhaving af. Het is daarom belangrijk om ons zo snel mogelijk veilig te spelen. Als dat gebeurd ben ik ervan overtuigd dat we dat voor elkaar krijgen en uit kunnen kijken naar de middenmoot en een mooi voetbalseizoen.”

De mannen uit Vlijmen speelde afgelopen competitiewedstrijd thuis tegen VFC Zwaluw, in een spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 0-1 voor VFC Zwaluw. “Het was een wedstrijd die beide kanten op kon. Helaas maakte de spits van Zwaluw in de eerste helft een bal perfect af. Verder hebben wij bijna geen kansen meer weggegeven. Ik denk dat een gelijkspel op zijn plaats was geweest. We waren nadrukkelijk op zoek naar de 1-1 en we hadden een paar mogelijkheden om die ook te maken. Iedereen knokte ervoor, maar de bal wilde er niet in.”

Van Engelen riep na de wedstrijd Dave Treuren uit tot man of the match. “Dave was voor mij de beste speler die dag. Hij had een goede drang naar voren en werden gevaarlijk door zijn voorzetten. In de omschakeling stond hij weer zijn mannetje en hij bleef maar gaan.”

Aankomende wedstrijd ontvangt VV Haarsteeg de nummer vijf van de competitie DVG. Van Engelen denkt dat ze met 2-0 gaan winnen. “Wij zullen altijd voor de winst gaan! In de voorbereiding hebben we al tegen ze gespeeld, toen werd het 0-0. Het zal geen gemakkelijke opgave worden, want ze hebben ook pas één keer verloren in de competitie. Afgelopen weekend wonnen we 4-0 van DESK, daar hebben wij als team een goed gevoel aan overgehouden. Als we van onze eigen krachten uitgaan en zorgen dat achterin alles weer goed staat ben ik ervan overtuigd dat we winnen.”

Zondag 24 november aanstaande, zal de wedstrijd tussen VV Haarsteeg en DVG plaatsvinden op sportpark Haarsteeg. Scheidsrechter van dienst P. Van der Zwan, zal de wedstrijd om 14:30 van start laten gaan.

Meer informatie over VV Haarsteeg vindt u hier terug.
Of lees hier een ander artikel over VV Haarsteeg.