De voorbeschouwing met Twan van Mechelen van RSKV Halsteren

0
118

Twan van Mechelen is bezig aan zijn derde seizoen bij RSKV Halsteren. De linksbuiten speelt al langer bij Halsteren, maar toen was van Mechelen actief op de zondag. Het voetballen begon op zijn achtste bij Nieuw-Borgvliet, waar hij ook op zijn 19ezijn debuut mocht maken in het eerste elftal. Na drie jaar maakte van Mechelen de overstap naar de zondag afdeling van Halsteren, daarna heeft hij nog één seizoen voor DOSKO en één seizoen voor MOC gespeeld om daarna terug te keren bij RKSV Halsteren.

De 32-jarige van Mechelen heeft duidelijke doelstellingen voor dit jaar. “Ik wil graag promoveren, dat is wat we allemaal willen! Het liefst doen we dit via een kampioenschap uiteraard. Persoonlijk wil ik daar natuurlijk graag aan bijdragen op elk mogelijke manier.
Gezien de kwaliteiten binnen het team en het behalen van de eerste periode mogen we ons niet meer verstoppen en moeten we als team durven uit te spreken dat we voor de titel gaan. Dat het niet makkelijk gaat worden lijkt me duidelijk. Het is een sterke competitie waarin wij van iedereen kunnen winnen, maar ook zeker van iedereen kunnen verliezen.”

Halsteren wist afgelopen wedstrijd tegen NOAD de eerste periodetitel binnen te halen, door thuis met 2-1 te winnen. “Het was een slechte wedstrijd van onze kant, wellicht omdat er een periode op het spel stond. Al na een paar minuten kwamen we knullig op achterstand na dom balverlies op het middenveld. Het slordige voetbal hebben we er eigenlijk de hele wedstrijd niet weten uit te halen, ondanks dat we zeker de bovenliggende partij waren. Uiteindelijk moeten we nog blij zijn  dat we de wedstrijd winnen door doelpunten die voor ons op gunstige momenten vielen.”

Van Mechelen was blij dat Jeroen Sebregts onder de lat stond tijdens de wedstrijd tegen NOAD. “Jeroen was een van de weinigen die zijn niveau haalde. Daarnaast behoedde hij ons voor een achterstand door een bijna zeker doelpunt te voorkomen in de tweede helft. Daarom is hij voor mij de man of the match.”

De mannen van trainer Remco van Haaren mogen de volgende wedstrijd afreizen naar WHS. Van Mechelen hoopt dat de drie punten mee worden genomen naar Halsteren. “Vorig jaar hebben we het tweemaal heel lastig gehad tegen deze ploeg. Het is een collectief sterk team, al zitten ze momenteel in een mindere periode gezien de ranglijst. Daarom moeten we deze wedstrijd ook gewoon winnen. Helaas werkt het niet altijd zo, toch denk ik dat we met 0-2 winnen als wij ons niveau halen.”

Meer informatie over RSKV Halsteren vindt u hier.
Of lees hier een ander artikel over RKSV Halsteren.