Fysiotherapiepraktijk GolFysio is er voor alle sporters

0
122

Hij woonde en werkte jarenlang in het Rotterdamse, maakte nog een uitsapje naar het onderwijs (als basisschoolleerkracht), maar is nu in zijn oude vertrouwde functie helemaal op zijn plaats in het Zeeuwse. Vanuit Domburg bestiert Frits Berveling zijn fysiotherapiepraktijk GolFysio.

Inderdaad, zijn praktijk is vanuit de golfsport ontstaan. Want ook die sport levert veelvoorkomende klachten op, zoals rug-en schouderblessures. Berveling, zelf ook actief golfer, begon zijn Zeeuwse praktijk in 2009 nadat hij hier in 2007 terechtkwam. Al in 1980 studeerde hij af. ,,Intussen behandel(de) ik ook in deze provincie al zoveel mensen dat een naamsverandering zeker een optie is, want het zijn echt niet alleen maar golfers die hier in mijn praktijk komen”, vertelt Berveling. Een praktijk die trouwens ook een kleine fitnessruimte heeft waardoor er optimaal aan het herstel kan worden gewerkt.

Berveling, die in de zomerperiode ook regelmatig Duitsers over de vloer krijgt, beoefende zelf ook de voetbalsport. Zij het op bescheiden niveau (‘Ik vond het vooral heel erg gezellig’). Bij voetbalclub Domburg deed hij ook een aantal jaren o.a. de fitheidsmeting van de eerste selectie. ,,Het uithoudingsvermogen kan ik dan bijvoorbeeld meten door middel van de Astrand-fietstest. Hierbij wordt er zes minuten gefi etst en wordt de hartslag bijgehouden. De zuurstopname-waarde (VO2-max) kan dan worden vastgesteld.” Behalve fysiotherapeut is Berveling ook looptrainer (via de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie) waardoor hij mensen optimaal bij kan staan in hun herstel. ,,Of gewoon bij hun trainingen, al train ik ze niet zelf. Ik maak schema’s, zoals ik recent ook nog heb gedaan voor deelnemers aan de Kustmarathon.”

Wil je meer informatie over de fysiotherapiepraktijk Golfysio? Klik hier. Of mail naar Info@golfysio.nl