Oostkapelle en Domburg vormen samen eerste elftal

0
102

Oostkapelle en Domburg vormen sinds dit seizoen een gezamenlijk eerste elftal, maar dat betekent niet dat de rest van de senioren links blijven liggen. Martijn Minderhoud is samen met Maurice Bernard druk bezig om trainingen te geven, teams te vormen, maar vooral om veel plezier te hebben in het spelletje. De eerste stappen zijn gezet, maar soms steekt oud zeer nog wel eens de kop op.

Na vele gesprekken, wikken en wegen en met elkaar aan tafel zitten, werd de fusie tussen Oostkapelle en Domburg dit seizoen defi nitief. Voor Domburg betekent dat in dit geval dat er twee spelers uit de eerste selectie zijn aangesloten bij het eerste van Oostkapelle, zeven andere spelers voegden zich bij het tweede. Maar daar blijft het niet bij, legt Minderhoud uit.

“We hebben een appgroep met 75 spelers. Dat zijn jongens voor het derde, vierde en vijfde. Elke training hebben we ongeveer 25 man, die fusie zorgt voor veel meer spelers natuurlijk.” Iedereen staat vrij om naar de trainingen en wedstrijden te komen, maar toch merkt hij dat het soms nog niet vanzelf gaat. “Je zit met twee verenigingen met een ‘zwaar verleden’. Mensen vinden de fusie lastig, er zit toch nog oud zeer.”

POSITIEF
Jaren geleden begonnen beide clubs al samen te werken op het gebied van jeugd en lagere elftallen, het combineren van de senioren is wat dat betreft de laatste stap. Bij zowel Oostkapelle als Domburg leefde de behoefte om de samenwerking aan te gaan, nu alle elftallen samen zijn, begint het organisatorische gedeelte. “Nu moeten we de fusie helemaal rond gaan maken. We moeten kijken naar een nieuw bestuur, maar ook welk sportpark we gaan gebruiken.” Dat sportpark zorgt nog wel voor de nodige hoofdbrekens. “Het complex van Domburg is jonger, maar te klein. Oostkapelle ligt centraal in het dorp, maar is oud. Het liefste bouwen we een nieuw complex in het midden, dan is het probleem dat sommige mensen niet naar het andere sportpark willen ook verholpen.” Nu de eerste stappen richting een succesvolle samenwerking zijn gezet, probeert Minderhoud er het beste van te maken. Desondanks is hij niet doof voor kritiek. “We moeten er samen het beste van maken, maar ook luisteren naar wanklanken. Anders gaat het niet lukken.”

CLUBMAN
De 35-jarige Minderhoud is voor veel mensen bij Domburg een bekend gezicht. Hij begon op zijn vierde met voetballen bij de club, terwijl zijn vader erevoorzitter is van de vereniging. Tot vorig jaar speelde hij zelf in het eerste, nu staat ontspanning en plezier boven de prestatie. Hij ziet positieve punten van de huidige ontwikkelingen. “Uiteindelijk zijn we allemaal voetbaldieren en willen we gewoon lekker voetballen. We hebben nu veel meer spelers, iedereen is enthousiast en je leert weer nieuwe mensen kennen.” Behalve de senioren, is er ook vooruitgang te merken bij de jeugd. Tot tevredenheid ook van de voorzitter van de jeugdcommissie. “Er is veel jeugd, op dat vlak pakt het ook goed uit. Dat geeft hoop voor de toekomst.” Ondanks dat de fusie breed wordt gedragen door iedereen binnen de club, was de hoop op een jarenlang gezond Domburg er nog altijd. “Het liefste waren we gewoon nog twintig jaar alleen verder gegaan, maar dat is een illusie.” Uiteindelijk was het dus noodzakelijk om samen te gaan werken, op het gebied van vrijwilligers merkt Minderhoud dat de bereidheid een stuk minder is dan vroeger. Desondanks kijkt hij met vertrouwen naar de komende jaren. “Er heerst een positieve ‘vibe’ door heel de club. Nu moeten we één grote vereniging worden en samen dingen organiseren. Over een jaar moeten we een bloeiende club zijn, zodat we de gemeente kunnen laten zien dat we elkaar versterken. Dan komt die wens om een gezamenlijk sportpark te laten bouwen ook dichterbij.”

Wil je meer informatie over de club Oostkapelle? Klik hier.
Wil je meer informatie over de club Domburg? Klik hier.