Michael-van-Rooijen

Michael van Rooijen (32) is een bekend gezicht bij vv Papendrecht. De rechtsback begon al op achtjarige leeftijd met voetballen bij Papendrecht. Michael heeft hier jaren met plezier gevoetbald tot hij op zeventienjarige leeftijd besloot over te stappen naar vv de Zwerver. Hier maakte hij op zijn achttiende zijn debuut in de hoofdmacht tijdens de nacompetitie waarin de Zwerver ook promotie afdwong.

Na zijn debuut bij de Zwerver heeft de verdediger nog één jaar de rood-zwarte kleuren verdedigt, waarin hij promoveerde naar de hoofdklasse met het tweede elftal, voordat hij de overstap naar vv Alblasserdam maakte. In dienst van Alblasserdam bleef van Rooijen presteren en promoveerde hij van de tweede naar de eerste klasse en dit niveau werd het jaar daarop gehandhaafd. ‘’Na twee jaar met veel plezier bij Alblasserdam te hebben gespeeld ben ik weer teruggegaan naar vv de Zwerver. Ik heb hier twee seizoenen gespeeld in het eerste elftal.’’

In 2013 besloot Michael terug te keren naar zijn jeugdclub vv Papendrecht. In dat seizoen pakte de club ook het kampioenschap in de derde klasse. Na vijf jaar actief te zijn geweest in de tweede klasse lukte het Papendrecht vorig jaar om via de nacompetitie te promoveren naar de eerste klasse.

Voorafgaand aan het seizoen was de doelstelling voor vv Papendrecht handhaving in de eerste klasse. Het elftal van Johan Sturrus is goed op weg om deze doelstelling te verwezenlijken. De Papendrechters staan momenteel op de negende plaats in de eerste klasse C maar moeten wel blijven presteren om bij de gevarenzone weg te blijven. Michael heeft wel een verklaring voor het feit dat de zwart-roden nog niet helemaal veilig zijn. ‘’Wij hebben dit seizoen veel tegenslagen gehad en we hadden ook veel blessuregevallen. Gelukkig ging dit na de winterstop beter en hebben we meer punten gepakt.

Voor de rechtsback is de uitblinker van dit seizoen de doelman. ‘’De uitblinker van dit seizoen voor mij is dit jaar Roy Rijntjes. Hij heeft al veel belangrijke punten voor ons gepakt.’’ Het feit dat de verdediging van de Papendrechters dit jaar goed in vorm is wordt onderstreept door het aantal geïncasseerde tegendoelpunten. Papendrecht qua het aantal tegengoals met éénentwintig tegengoals op de derde plek in de ranglijst.

Michael is ervan overtuigd dat er dit seizoen niet meer zal worden gevoetbald en denkt dus ook dat Papendrecht zich momenteel heeft veilig gespeeld. Daarom denk van Rooijen ook dat de huidige negende plek dit seizoen ook zal blijven gehandhaafd.

Klik hier voor meer informatie over vv Papendrecht.
Voor een ander artikel over vv Alblasserdam klik hier.