Pieter Lagendijk was vorig seizoen trainer van het tweede elftal bij Streefkerk. Aankomend seizoen gaat hij het eerste elftal trainen. Hij is al bijna heel zijn leven verbonden met de club uit Streefkerk en heeft daarom ook een goede band opgebouwd met de club.

Vanaf de jeugd speelde Pieter bij Streefkerk. “Na het verlopen van de jeugd kwam ik in het eerste terecht. Hier heb ik best wel een tijdje gespeeld, ik denk iets van achttien jaar.” Lagendijk maakten verschillende promoties en degradaties mee met de club. “Vijf jaar geleden speelde we tegen Asperen om het kampioenschap. Hier speelde we gelijk en werd de tegenstander kampioen. Toen besloot ik om te stoppen met voetbal en begon ik trainingscursussen te gaan volgen. Ook ben ik hierna op verschillende manieren inzetbaar geweest voor de club.” Pieter ging het tweede elftal trainen, activiteiten rond de sponsorcommissie in gang gezet en zo probeerde hij dingen terug te doen voor de club.

Het trainen ging Pieter redelijk goed af. “Ik heb dit iets van vijf jaar gedaan. Wat een mooie herinnering was, was dat we met het tweede en met onder 23 kampioen werden.” Pieter heeft namelijk ook een tijdje de onder 23 getraind. Volgend jaar gaat de Lagendijk het eerste elftal trainen van Streefkerk. “Ik ben door gaan leren bij de KNVB en de UEFA, hier heb ik UEFA C en UEFA B gedaan. En zo werd mij even later gevraagd of ik dat stokje van het eerste elftal wilde overnemen. Hier ging ik mee akkoord, en zo kwamen we er goed uit.”

Omdat Pieter hier al zo’n lange tijd zit, heeft hij een hechte band met de vereniging. Wij waren benieuwd wat hij zo mooi vindt aan de club. “Het is een echte ons kent ons club. Waar er al jaren een gezellige sfeer hangt maar er ook hard wordt gewerkt. En waar er veel vrijwilligers zijn die de club zo veel mogelijk proberen te helpen. Dat echte familiegevoel bij een club, dat vind ik mooi.”

Volgend jaar wordt Pieter dus trainer van het eerste. Wat de rest van de toekomst hem zal brengen weet hij nu nog niet precies. “We kijken het gewoon lekker van jaar tot jaar aan. Ik vind het een geweldige club en de meeste spelers ken ik al. Ik heb er dus erg zin in en ik kijk wel wat de toekomst mij brengt. Een ding weet ik wel en dat is dat ik hier niet zomaar weg ga.” Aldus Pieter Lagendijk

Klik hier voor meer informatie over VV Streefkerk.

Voor een ander artikel van de club, klik hier.