john den besten vv streefkerk

John den Besten (54) is sinds 1991 verbonden aan VV Streefkerk. Hij kwam als voetballer over van Nieuw Lekkerland. Later ging hij zijn zoon trainen en een tijdje verder werd John trainer van de JO19. Inmiddels traint Den Besten hier al een lange tijd.

John kwam in het eerste elftal terecht van VV Streefkerk toen hij overkwam van Nieuw Lekkerland. Hier speelde de huidige jeugdtrainer een aantal jaar. Door zijn leeftijd zakte hij wat af en ging in lagere elftallen voetballen. “Toen mijn zoon ging voetballen in 2002 werd hier ook nog een trainer voor gezocht. Ik besloot dit te gaan doen en zo heb ik mijn zoon getraind in heel zijn jeugd periode eigenlijk.” Inmiddels speelt zijn zoon bij de senioren en is aanvoerder van het eerste elftal van Streefkerk.

Op dit moment is John trainer van de JO19 van Streefkerk. “Ik heb het hier erg naar mijn zin. En doe mijn stinkende best om de jongens van deze leeftijd lid te laten blijven van de vereniging. Er zijn natuurlijk rond deze leeftijd veel andere dingen die je wilt doen. Maar ik probeer de jongens hier te houden, want ze hebben veel talent. Wat ik zo mooi vind aan het trainers vak is vooral met de jeugd om gaan. Deze jongens staan allemaal op een bepaalde manier in het leven. En als ik daar een bijdrage aan mag leveren om ze zo ver mogelijk te helpen in dit spelletje, ja dat vind ik het mooist. Dit probeer ik te doen op een fanatieke maar toch leuke manier. Ik sta niet boven de jongens maar tussen de jongens, als er gelachen wordt lach ik mee, als er een biertje wordt gedronken drink ik mee, maar als ik streng moet zijn, ben ik streng. Zo ga ik met de jongens om en deze formule werkt echt goed.”

John is al zeventien jaar actief als jeugdtrainer bij de club. Hij heeft dus een goede band opgebouwd met VV Streefkerk. Wij waren benieuwd wat hij nou zo mooi vindt aan de vereniging. “Het is een vereniging waar samenhorigheid het belangrijkste is. Bijna iedereen deelt en doet iets aan deze club. Iedereen werkt samen en daarom hangt er ook zo’n goede sfeer.”

De jeugdtrainer is erg blij bij Streefkerk. Wij vroegen naar zijn plannen voor de toekomst en hij is dan ook zeker niet van plan de club te verlaten. “De plannen worden meestal in de winterstop besproken. Ook wordt er door andere clubs gevraagd of ik daar wil komen trainen. Maar daar ben ik niet in geïnteresseerd, omdat ik het hier zo naar mijn zin heb. De coaching ga ik volgend seizoen wel op een lager pitje zetten. Dit omdat ik graag wat meer vrije tijd wil op zaterdag en graag naar mijn zoon in het eerste wil kijken. Dit betekent niet dat ik ga stoppen met trainen. Ik vroeg dus aan de club welk elftal nog opzoek was naar een trainer. En het nijgt er nu naar dat er een nieuw vrouwenelftal komt die nog opzoek zijn naar een trainer. Dit is weer een totaal andere uitdaging, maar daar heb ik zeker zin in.” Aldus John den Besten.

Klik hier voor meer informatie over VV Streefkerk.

Voor een ander artikel over de club, klik hier.