VV Spirit

Bij VV Spirit loopt een man die iedereen kent en iedereen kent hem, dit is niemand anders dan Dick van Duijvendijk. De coördinator van de onderhoudsploeg, voetbalde zelf ook voor VV Spirit.

Vroeger mocht je pas vanaf je 12op voetbal en dat deed van Duijvendijk dan ook. “Op mijn 12verjaardag ben ik meteen op voetbal gegaan. We speelden toen op groot veld, maar wel met verlaagde latten, want anders kon de keeper niet bij de lat. Dit ervaarde ik ook, want ik stond op goal. Dan stond ik het minst in de weg” grapt van Duijvendijk. “In die tijd keek ik als klein jongentje op tegen Frans de Munck ook wel de zwarte panter en Eddy Pieters Graafland. Helaas kwam ik nooit verder dan het derde elftal vanwege mijn militaire dienstplicht, maar ik had plezier in het voetbal dus het was ook prima zo.”

Tegenwoordig richt van Duijvendijk zich met zijn clubliefde op het onderhoud van het sportpark. “Nadat ik tien jaar geleden met pensioen ben gegaan en niks meer om handen had, ben ik meer naar de club toe getrokken. Zo ben ik uiteindelijk het onderhoud gaan doen van de velden en gebouwen. Het begon als iets kleins, maar het liep een beetje uit de hand waardoor ik nu soms wel meer dan 40 uur per week op de club aanwezig ben. Niet dat ik dat erg vind hoor” lacht van Duijvendijk.

Volgens van Duijvendijk ligt de kracht van de club bij de vaste en solide vrijwilligersgroep.
“VV Spirit heeft geluk gehad met de groep vrijwilligers die ervan af het begin bij waren. Binnen die groep hadden we verschillende kundige vrijwilligers, zoals een timmerman of een loodgieter. Door de vakkundige mensen werd alles goed opgepakt en faalde het nooit. Met deze mensen is er een nieuwe vleugel bijgebouwd. Waarin nieuwe kleedkamers terug te vinden zijn met toilettengroepen en een speciale kamer voor de fysio. Daarnaast houdt deze groep alles bij op het complex, zodat het er altijd keurig netjes uit ziet.”

Van Duijvendijk kijkt niet vaak bij het eerste, maar houdt het wel bij. “Ik ben niet echt een voetbalkenner en kijk ook liever bij het vriendenteam van Spirit 7. Toch hoop ik dat het eerste van Spirit binnenkort in de eerste klasse uitkomt. We zijn een sterk groeiende club en hebben als dorpsclub meer als 1000 leden, wat erg bijzonder is. Met zoveel leden heb je ook meer jong talent dat kan doorbreken.”

Aankomende zaterdag speelt VV Spirit om 15:00 uur uit tegen SV Charlois. “Spirit is in goede vorm en Charlois is in mijn ogen meer een subtopper, daarom denk ik dat spirit met 0-2 gaat winnen. Als ze dan met de drie punten terug komen in Oudekerk aan den IJsssel is er een leuk feestje in de kantine.”

Gekeken naar de toekomst hoopt van Duijvendijk dat Spirit zo door gaat. “De club is nu gezond en dat moet ook zo blijven. Het gaat goed, het loopt goed en er komen steeds meer leden bij. Daarnaast hoop ik dat zulke feestjes erin blijven, het is leuk voor iedereen en zorgt ook voor binding op de club” aldus van Duijvendijk.

Lees hier het vorige artikel van club van de week: VV Spirit
Meer informatie over VV Spirit vindt u hier.