Club van de week: VV Spirit

0
345

Deze week staat VV Spirit centraal bij het VoetbalJournaal. U gaat lezen over de club, de historie, het eerste elftal en waar club uit Oudekerk aan den IJssel zijn kracht vandaan haalt. U kan interviews verwachten met voorzitter Henk Lammertse, clubscheidsrechter Arie Lingen en clubicoon Dick van Duijvendijk.

Spirit is opgericht op 27 oktober 1945, door Jo de Hoop, Aris Maat en Aart Mourik. Echter begonnen de mannen met de naam D.V.V. (Door Volharding Verkregen.) Dit is later gewijzigd, omdat bij de aanvraag tot toelating bij de KNVB al een club onder die naam stond ingeschreven. Zo ging de club verder onder de naam VV Spirit.

De allereerste wedstrijd werd gespeeld op het terrein van firma Van Haaften op 20 april 1946. Tegenstander kwam uit Breekade te Krimpen. Het terrein waar op gevoetbald werd was geregeld door de heer Van Roekel, die ook veel steun gaf aan de pas opgerichte vereniging.

Spirit groeide snel nadat er voor het eerste in competitieverband werd gespeeld in regio Rotterdam in 1947/1948. In het begin hadden ze 24 leden, wat snel uitliep tot 90 leden in 1950. Tegenwoordig heeft VV Spirit zelfs boven de 1000 leden en het groeit nog ieder jaar verder.

Omdat er veel onzekerheid was rondom het terrein waar gevoetbald werd, diende Spirit in 1956 het verzoek in bij de gemeente voor aanleg van een sportveld en clubgebouw. Na lang wachten werd het voorstel goed gekeurd, waardoor de eerste paal de grond in werd geslagen op 24 mei 1960. Op zaterdag 19 augustus 1961 werd het clubgebouw en het sportveld geopend door Burgemeester Neet.

In de loop van de jaren is VV Spirit flink gegroeid en moderner geworden. Zo kwam er verlichting zodat er ook in de avond getraind kon worden, er werden nog meer velden aangelegd, er werden meerdere kleedkamers bij gebouwd en het bestaande clubgebouw werd verder uitgebreid. Dit allen gebeurde door een enorme groep vrijwilligers die altijd klaar stonden en tevens nu nog steeds klaar staan voor VV Spirit.

Het eerste elftal speelt dit seizoen in de tweede klasse D, nadat ze vorig jaar zijn gepromoveerd vanuit de derde klasse C. Op dit moment staan ze derde, met één punt achterstand op de nummer één en twee van de ranglijst. Wat past bij de ambities van de club om binnen een paar jaar in de eerste klasse uit te komen.

VV Spirit is een ambitieuze club, maar staat vooral voor gezelligheid, fatsoenlijkheid en eerlijkheid en dat willen ze ook zeker uitdragen.

Morgen kan u lezen over clubicoon Dick van Duijvendijk.

Meer informatie over VV Spirit vindt u hier.
Of lees hier een ander artikel over VV Spirit.

Bron: VV Spirit