Johan-Dagevos-Oostkapelle-club-van-de-week

Johan Dagevos (40) is in het dagelijks leven stratenmaker, maar ook is hij vaak te vinden bij VV Oostkapelle. Johan is vrijwilliger bij de club en probeert zoveel mogelijk te helpen bij alles wat nodig is. Van lampen vervangen tot in de kantine staan, Dagevos staat altijd klaar voor de club.

Johan groeide op in Oostkapelle en heeft hier ook gevoetbald. Helaas was dit volgens hem niet heel succesvol. “Ik heb het nooit heel ver geschopt maar dat vind ik niet zo erg. Door mijn baan in de horeca was het toen ook lastig combineren, omdat ik vaak in het weekend moest werken.” Tegenwoordig richt Dagevos zich met zijn clubliefde op het onderhoud van het sportpark.  Naar eigen zeggen is Johan gemiddeld acht uur per week te vinden bij VV Oostkapelle. Hier probeert hij bij zoveel mogelijk dingen te helpen.

Wij waren benieuwd wat de vrijwilliger motiveert om zoveel tijd in de club te steken. “Ik ben van mening dat iedereen een nette sportaccommodatie verdiend en ik wil zorgen dat de kinderen kunnen blijven sporten.” Als er iets moet gebeuren op de club wordt Johan vaak als een van de eerste bereikt, dan probeert hij altijd voor de club klaar te staan.

Dagevos zit inmiddels al twaalf seizoenen in de kantinecommissie. Ook is Johan 6 jaar lang leider geweest van het vierde, in totaal dus al achttien jaar vrijwilligerswerk bij Oostkapelle. Maar hij zegt dat het nog niet verveeld en het nog steeds plezier geeft. “Ik zie het niet als werk. Als ik er ben, ben ik gewoon lekker bezig. Er zijn ook vaak wel bekende en onder de mensen zijn vind ik altijd wel leuk.” Johan vermeld wel dat hij niet de enige is die dit soort vrijwilligerswerk doet voor de club. “Ik ben toevallig het aanspreekpunt van de kantine commissie, maar er zijn nog zeker meer mensen die zich inzetten voor de club.”

Er gaan momenteel gesprekken over het verhuizen van het complex van Oostkapelle. Johan zou het jammer vinden als dit zal gebeuren. “Ik hoop niet dat we moeten verhuizen, want we hebben een prachtige accommodatie. Ik weet wel dat als we wat nieuws krijgen dat alles moderner en vernieuwd is, maar dan verlies je toch een beetje de sfeer.”

Wat de vrijwilliger in de toekomst wil gaan doen weet hij nog niet precies. Wel is Johan ervan overtuigd dat hij voorlopig nog niet stopt met het helpen bij de club. “Ik zie nog geen reden om te stoppen. Momenteel heb ik er veel plezier in, en zolang ik er plezier in heb blijf ik me altijd inzetten voor de club.” Aldus Johan Dagevos.

De eerst volgende wedstrijd van Oostkapelle is tegen Nieuwenhoorn. Dit is een bijzonder affiche, want deze wedstrijd duurt namelijk nog maar twintig minuten. Dit komt omdat de wedstrijd vorige keer werd stil gelegd. De scheids besloot de wedstrijd te staken bij een 1-4 achterstand van Oostkapelle. dit kwam omdat de scheidsrechter het gevoel had dat hij te veel commentaar kreeg. Het wordt dus een lastige poging om deze wedstrijd nog om te buigen naar een overwinning. Johan hoopt dat deze wedstrijd een leermoment was voor beide kanten. “In mijn ogen had de scheidsrechter een ongelukkige dag, maar daar moet je als speler mee leren omgaan. Jammer dat het zo gelopen is, maar we kijken vooruit en laten we hopen dat dit een les is geweest voor ons als VV Oostkapelle!”

Meer informatie over de club vindt u hier.

Lees hier een ander artikel over VV Oostkapelle.