Ingmar-VV-Oostkapelle-club-van-de-week

Ingmar Vos (25) is sinds afgelopen oktober penningmeester bij VV Oostkapelle. Nadat zijn opleiding aan de universiteit in Tilburg was afgerond, ging hij aan de slag bij een accountants kantoor. Hier werkt Remco inmiddels anderhalf jaar. Naast dat Vos penningmeester is bij Oostkapelle, voetbalt hij zelf ook bij deze club.

Ingmar is voor een aantal dingen verantwoordelijk bij de club. “Ik zorg voor de contributies, inning van het geld, facturen die op tijd betaald worden, de boekhouding bij houden, eigenlijk de meeste geld zaken bij de club probeer ik te regelen.”

De 25 jarige penningmeester is aan zijn functie gekomen doordat de vorige penningmeester weg ging bij de club. “Ik werd benaderd bij een wedstrijd van het eerste. Er werd aan mij gevraagd of ik het leuk zou vinden om de functie van penningmeester op me te nemen. Ik heb er een tijdje over nagedacht, en na ook een tijdje te hebben meegelopen besloot ik om deze functie op mij te nemen.

Vanaf jongs af aan speelt Ingmar al bij Oostkapelle. “Ik vind het ontzettend gezellig op deze club. Het is echt een dorpse vereniging waar iedereen elkaar kent. Het is een mix van jong en oud op de club. Dus wat dat betreft is het echt een leuke club.”

Op zevenjarige leeftijd begon de penningmeester zelf al met voetbal. Dit deed hij bij de club waar hij nu ook penningmeester is, VV Oostkapelle. Momenteel voetbalt Ingmar in de vierde klasse op zaterdag. Dit is volgens hem ook niet te serieus maar gewoon voor zijn plezier. “Het is allemaal niet te streng en te serieus. We doen dit gewoon voor ons plezier.” Op dit moment staat het team van Ingmar op de negende plek. “Het is wel voor verbetering vatbaar” grapte de penningmeester.

Penningmeester zijn van een club kost natuurlijk wel wat tijd. Meestal probeert Vos alles te regelen op een dag in de week, maar als er af en toe iets meer toe doen is gaat hij dit niet uit de weg. Ingmar is ook nog druk bezig met een studie. Hij vindt het wel belangrijk om een goede combinatie te vinden qua tijd. Zodat hij hier niet mee in de knoop komt in zijn agenda. “Voorlopig past het nog met de tijd, en ik vind het ook leuk om te doen dus ik blijf het proberen te combineren.”

Wat de toekomst brengt voor Vos weet hij nu nog niet zeker. “Ik heb nog een bestuurstermijn van drie of vier jaar. Tegen die tijd zie ik wel hoe ik er voor sta. Maar voorlopig ben ik nog zeker niet van plan om te stoppen” Ingmar concludeert dus dat hij nu nog plezier heeft als penningmeester. Maar wat hij later gaat doen weet het bestuurslid nog niet.

De eerst volgende wedstrijd van Oostkapelle is tegen Nieuwenhoorn. Dit is een bijzonder affiche, want deze wedstrijd duurt namelijk nog maar twintig minuten. Dit komt omdat de wedstrijd vorige keer werd stil gelegd. De scheids besloot de wedstrijd te staken bij een 1-4 achterstand van Oostkapelle. dit kwam omdat de scheidsrechter het gevoel had dat hij te veel commentaar kreeg. Het wordt dus een lastige poging om deze wedstrijd nog om te buigen naar een overwinning. Ingmar was zelf niet aanwezig bij deze wedstrijd. Hij kan dus niet oordelen of het staken terecht of onterecht was.

Meer informatie over de club vindt u hier.

Lees hier een ander artikel over VV Oostkapelle.