Remco-van-Welsum-Oostkapelle

Remco van Welsum (23) speelt sinds 2 seizoenen voor VV Oostkapelle. De middenvelder begon op zijn vijfde met voetballen bij Dauwendaele, waarna hij vertrok voor naar JVOZ. Na drie seizoen bij JVOZ gespeeld te hebben besloot Remco weer terug te gaan naar Dauwendaele, waar hij ook zijn debuut maakte in het eerste elftal. Hier speelde van Welsum drie seizoenen en besloot daarna om naar VV Oostkapelle te gaan.

De reden waarom Remco de overstap maakte van Dauwendaele naar Oostkapelle was duidelijk. “Na een aantal seizoen bij Dauwendaele merkte ik dat bij mijn intentie meer ambitie lag. Ik wilde meer groeien in het voetbal. Toevallig was er op dat moment een speler van Oostkapelle (Sjoerd Verhulst) waar ik ook eerder bij JVOZ mee had gevoetbald, en hij vroeg mij of ik interesse had om naar VV Oostkapelle te komen. Hier ging ik op in en zo ben ik hier dus beland.” Inmiddels zit van Welsum anderhalf jaar bij de club uit Oostkapelle, en hij voelt zich al helemaal thuis. “Ik zit inmiddels echt op mijn plek en iedereen heet je hier ook van harte welkom.”

Vorig seizoen verliep voor het eerste team van VV Oostkapelle heel goed tot de winterstop. “We gingen de winterstop in met de eerste plek, toen overkwam ons iets waar je in het voetbal altijd voor moet oppassen: onderschatting. We dachten de tweede seizoenshelft te makkelijk over de wedstrijden, en zo eindigde we op de tiende plek.” Dit kan volgens Remco volgende keer voorkomen worden als niemand meer de tegenstander onderschat en iedereen scherp blijft.

Dit seizoen verloopt voor de geelblauwe formatie uit Oostkapelle redelijk goed. De club staat op een vijfde plek op de ranglijst (met 2 wedstrijden minder). “ik denk dat we nog wel moeten werken aan onze mentale weerbaarheid zodat we beter kunnen herstellen na een verliespartij. We hebben nou eenmaal een redelijk jonge ploeg dus dit is best normaal.” Remco is wel van mening dat ze het voetballend goed doen dit seizoen. “Op voetballend vlak doen we het dit seizoen goed. De kracht van ons team vind ik dat we een hele hechte groep zijn, want met een goede teambuilding kan je ver komen.”

Wat de toekomst brengt voor de middenvelder weet hij nu nog niet. Het is een speler die altijd het maximale wil bereiken, maar hij zou nooit zomaar Oostkapelle verlaten. “Ik probeer zoveel mogelijk te bereiken, en ik weet nu nog niet wat er op mijn pad komt. Maar momenteel zou ik Oostkapelle niet verlaten omdat ik het zo naar mijn zin heb hier.” Zei van Welsum overtuigend.

Laatst is het eerste elftal van Oostkapelle op trainingskamp geweest naar Barcelona. Dit is een geweldige locatie voor een trainingskamp en Remco zegt dat hij hier ook zeker van heeft genoten. “Het was een geweldige ervaring om dit met je team te doen. Het was natuurlijk niet alleen voetballen, in de avond gingen we ook nog op stap.” Wel speelde Oostkapelle nog een oefenwedstrijd tegen Alphia. Deze wedstrijd eindigde in een 4-1 nederlaag voor de club uit Oostkapelle.

De eerst volgende wedstrijd van Oostkapelle is tegen Nieuwenhoorn. Dit is een bijzonder affiche, want deze wedstrijd duurt namelijk nog maar twintig minuten. Dit komt omdat de wedstrijd vorige keer werd stil gelegd. De scheids besloot de wedstrijd te staken bij een 1-4 achterstand van Oostkapelle. dit kwam omdat de scheidsrechter het gevoel had dat hij te veel commentaar kreeg. Het wordt dus een lastige poging om deze wedstrijd nog om te buigen naar een overwinning. Zelf was Remco het niet echt eens met de beslissing van de scheids. “Er werd wel wat commentaar geleverd maar ik vond het persoonlijk een beetje overdreven”

Meer informatie over de club vindt u hier.

Lees hier een ander artikel over VV Oostkapelle.