sv-buren-club-van-de-week

Ruud Drost (71) is vrijwilliger bij SV Buren. Hij helpt hier in de kantine en waar het nodig is staat Ruud altijd voor de club klaar. Tot zijn tweeënvijftigste heeft de vrijwilliger gevoetbald. Hij eindigde zijn carrière bij SV Buren, maar speelde hiervoor ook bij een aantal andere clubs.

 

Ruud begon zijn voetbal periode wel bij SV Buren. Toen hij ging trouwen ging Drost naar Rijswijk om te voetballen bij SCR. Hier voetbalde Ruud vijftien jaar lang in het eerste elftal. “Ik had hier niet echt een vaste positie. Ze konden me overal wel neer zetten. Technisch was ik redelijk zwak, maar dit compenseerde ik weer met voldoende inzet en conditie.” Op zijn tweeënveertigste  stopte Ruud bij het eerste elftal en wilde veteranen voetbal gaan spelen. Dit lukte alleen niet bij SCR en zo besloot de huidige club icoon terug te keren bij SV Buren.

Bij SV Buren keerde Ruud op een goede manier terug. “Ik kwam weer allemaal oude maten van vroeger tegen en we speelden hier heel leuk veteranen voetbal. Er was samenhorigheid in het team en we toonde allemaal inzet en wilskracht om te winnen. Maar ook haalde de laatste speler die wegging uit de kleedkamer altijd de dweil erdoor heen. We waren dus ook nog erg sportief.”

Na een tijdje voetballen was het voor Drost lastig om nog door te gaan. Zijn knieën waren erg versleten en hij besloot te stoppen. Ondanks dat het voor Ruud niet echt meer mogelijk was om te voetballen, wilde hij nog geen afstand doen van de club uit Buren. “Ik ging bardiensten draaien en hielp de club waar het nodig was. Dit doe ik nu nog steeds.”

Wij waren benieuwd waarom Ruud er nog niet voor had gekozen om Buren te verlaten, wat vindt hij zo mooi aan de club? “Ik ben een verenigingsman, ook ben ik erg trouw en zou SV Buren zeker niet zomaar verlaten. Wat de club zo mooi maakt is de gezelligheid en het onder de mensen zijn. dat vind ik leuk.”

Wat de toekomst brengt voor Ruud weet hij nu nog niet. “Mijn lidmaatschap geef ik nooit op hier. Ik zal dan ook helpen waar het nodig is en niet zomaar de club verlaten.” De vrijwilliger is dus zeker nog niet van plan te vertrekken.

Klik hier voor meer informatie over SV Buren.

Voor een ander artikel over SV Buren, klik hier.