ryan-van-essen-club-van-de-week

Ryan van Essen (21) is speler van het eerste elftal van SV Buren. De linksback speelt inmiddels zijn vierde seizoen in het eerste elftal van de club uit Buren. Ryan is hier terecht gekomen doordat hij verhuisde naar Buren, en inmiddels is hij nog steeds actief bij de club.

In zijn periode bij SV Buren maakten Ryan nog wel een aantal overstappen naar andere amateurclubs. Dit was een aantal jaar geleden omdat hij hier op een hoger niveau kon spelen. Ook in zijn tijd bij andere clubs kwam van Essen nog regelmatig bij Buren. “Hier werd ik al een paar keer gevraagd en na een tijdje besloot ik terug te gaan naar SV Buren.” Ryan keerde zo dus terug op het oude nest en kwam gelijk terecht in het eerste elftal.

Op zeventien jarige leeftijd kwam de linksback terecht bij het eerste elftal. Dit was op het begin nog even wennen maar even later was hij wel op heel het team goed ingespeeld. Helaas verliep dit seizoen niet zo goed voor de club uit Buren. “Ik denk zeker dat we een heel goed team hebben, alleen dit seizoen verliep het gewoon niet goed. Natuurlijk is het wel jammer dat de competitie is beëindigd door het virus, maar voor ons kwam het niet heel slecht uit.”

Wat de speler van het eerste elftal niet snel zal vergeten in zijn periode bij SV Buren was de promotie wedstrijd naar de vierde klasse. “Dit was een heel mooi moment omdat allerlei supporters vuurwerk hadden geregeld, het voelde heel eventjes als profvoetbal.” Ook zal Ryan niet snel vergeten hoe hij vroeger met zijn vrienden bij het eerste elftal ging kijken. “Mijn vader voetbalde destijds nog in dit elftal. We gingen altijd het veldje ernaast voetballen en ondertussen de wedstrijd kijken, ik kijk goed terug op deze mooie tijd.”

Wij waren benieuwd wat Ryan zo mooi vindt aan de club uit Buren. “Dat ligt toch aan de mensen die er altijd zijn zoals, vrijwilligers maar ook mensen van het derde en vierde. Het is altijd wel gezellig op de club, en dat is heel belangrijk.”

Wat de toekomst brengt voor van Essen is voor hem nu nog niet duidelijk. “Op het moment heb ik het nog erg naar mijn zin hier bij de club. En zolang ik fit blijf, zal ik hier zeker voorlopig nog niet weggaan.” Aldus Ryan van Essen

Klik hier voor meer informatie over SV Buren.

Voor een ander artikel over SV Buren, klik hier.