sv-buren-club-van-de-week

Jan Kruisbergen (62) is voorzitter van SV Buren. Dit wordt zijn tweede periode als voorzitter. Hiervoor was Jan negen jaar lang voorzitter bij de club uit Buren waarna hij door gezondheid problemen drie jaar lang er tussen uit ging. Inmiddels is Jan weer terug als de functie voorzitter.

Vroeger voetbalde Kruisbergen zelf ook dit was alleen niet bij SV Buren en hij stopte dan ook al op zeventien jarige leeftijd. De huidige voorzitter kwam later bij SV Buren terecht doordat zijn dochter hier ging voetballen. “Ik ging best vaak kijken en zo kwam je in steeds meer contact met de mensen van de club. Even later werd ik gevraagd om voorzitter te worden.” Zo is Jan hierna negen jaar lang voorzitter geweest. Even later, toen Kruisbergen drie jaar gestopt was als voorzitter, werd hij weer benaderd om deze functie te vervullen. Het toenmalige bestuur stapte namelijk op en zo moest er snel een nieuwe komen.

Op dit moment is er dus een nieuw bestuur bij SV Buren en Jan meld dat hij hier zeer tevreden over is. “Het is een nieuw jong bestuur dat snel samengesteld moest worden. Ondanks dat denk ik dat we een goed team hebben en ben ik er zeer positief over.”

We vroegen aan Jan wat hij momenteel allemaal uitvoert als voorzitter van de club. “Ik moet representatief zijn en zorgen dat alles in goede banen loopt. Ook de communicatie tussen iedereen moet goed gaan. Maar dit doe ik zeker niet alleen maar met een goed team.” Ook probeert de voorzitter bij alle wedstrijden aanwezig te zijn.

Wat Jan zo mooi vindt aan de club is vooral het familie gevoel bij SV Buren. “De eigenwijsheid van de mensen zelf is heel mooi, dat klinkt raar maar is wel zo. Ik ben zelf geen echte ‘Buurser’ maar op een gegeven moment voel je je verbonden met die mensen en lijkt het net een hechte familie. Dat vind ik zo mooi aan de club.”

Wat de toekomst brengt voor de voorzitter is nu nog niet duidelijk. “Zolang mijn gezondheid het toe laat en iedereen nog tevreden is over mij als voorzitter, zal ik zeker nog niet weggaan. Ik kijk wel wat de toekomst mij brengt maar voorlopig ben ik nog niet weg te denken bij deze mooie club.” Aldus Jan Kruisbergen.

Klik hier voor meer informatie over SV Buren.

Voor een ander artikel over SV Buren, klik hier.