sv-buren-club-van-de-week

Deze week is SV Buren de club van de week! Daarom gaat u deze week artikelen lezen over de club uit Buren. U kunt interviews verwachten met club icoon, Ruud Drost, voorzitter Jan Kruisbergen en eerste elftal speler, Ryan van Essen.

SV Buren is opgericht in 1947 Net na de tweede wereldoorlog was er voor de jeugd uit Buren weinig te beleven op het gebied van sport. Totdat de familie Mol in Buren kwam wonen en zoon Piet een echte leren Bal in zijn bezit had. Zo ontstond in zijn vriendenkring de drang om te gaan voetballen.
Er werd een club opgericht onder de naam “ Klein maar Dapper “ spelend in een tenue met de kleuren zwart-wit. Zo speelde de Burense club tegen een aantal verenigingen, zelfs al tegen BZS maar deze verenigingen konden niet terug gevraagd worden want zelf beschikte ze niet over een eigen speelveld. Dit kon natuurlijk wel geregeld worden en de toenmalige burgemeester R.A. van Sandick zorgde ervoor dat “Klein maar Dapper” een stukje weiland in bruikleen mocht nemen van Dhr. J v. Coevorden met als voorwaarde dat de club het veld vrijhield van distels.

De burgemeester deed meer. Hij ging met een aantal mensen rond de tafel zitten met de bedoeling om een sportvereniging op te richten. Zo ontstond op 8 januari 1947 in zaal Verhoeks, tegenwoordig “de Pannekoekenbakker”,  sportvereniging “Ontspanning Na Arbeid”.
ONA was een vereniging die bestond uit twee afdelingen , voetbal en gymnastiek . De kleding van de voetballers bestond uit een blauw shirt met een oranje kraag, een zwarte broek en zwarte kousen met een oranje boord. Kort hierna verhuisde voetbalvereniging “ONA” naar een eigen accommodatie in het plantsoen en kwam er een splitsing tussen de afdelingen gymnastiek en voetbal. Vanaf nu is het voetbalvereniging SV Buren.

Tot de dag van vandaag is Sportpark ’t Hulster het onderkomen van onze vereniging en hebben ze beschikking over 3 speelvelden en 6 kleedkamers, telt de vereniging ongeveer 250 leden en komt het eerste elftal momenteel uit in de 4e klasse E (zondag).
Het fundament van de vereniging zijn de vrijwilligers die sinds de oprichting in 1947 tot op heden er voor zorgen dat de vereniging al ruim 70 jaar bestaat. (bron)

Klik hier voor meer informatie over SV Buren

Voor een ander artikel over de club, klik hier.