Kerkwijk-trainer Hans van Gameren (57) heeft een nieuwe club gevonden. De oefenmeester gaat vanaf het seizoen 2019/2020 aan de slag bij Sv Buren. Bij de zondagvierdeklasser tekent hij voor één seizoen.

Hans van Gameren werkte eerder al bij onder meer Woudrichem, Ophemert, WSV Well, Focus’07, Schelluinen, Giessen, WNC, MVV’58 en Herovina en Brakel en is nu bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van Kerkwijk. In goed overleg besloten beide partijen om er geen derde seizoen aan vast te plakken, waarna Van Gameren op zoek ging naar een andere club. Dat is dus Sv Buren geworden. “Na het tweede en laatste gesprek was de kogel door de kerk. De jongens van Buren zijn afgelopen zondag ingelicht en ik heb het mijn spelers ook al verteld”, aldus een enthousiaste Van Gameren.

De oefenmeester is nu met Kerkwijk actief in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal en dat biedt hem de gelegenheid om zich optimaal voor te bereiden op zijn nieuwe klus. “Ik kan op zondag af een toe een potje meepakken van het eerste of tweede van Buren, zonder overigens de huidige trainer voor de voeten te lopen”, benadrukt Van Gameren. Over een doelstelling met zijn nieuwe club, wil hij het nog niet hebben. “Pas als ik de spelersgroep heb leren kennen, weet ik meer”, zegt hij.

De ervaren oefenmeester is als een kind zo blij dat hij ook volgend jaar weer aan de slag mag gaan als trainer van eerste amateurvoetbalteam. “Ik ben fit en gezond en ik zit lekker in mijn vel. Voor mij is er niets mooier dan doordeweeks en in het weekend lekker met een groep jonge gasten op het veld te staan. Ik ben ontzettend gemotiveerd, afgelopen week baalde ik als een stekker dat de training van Kerkwijk door het slechte weer tweemaal niet kon doorgaan.

Over Kerkwijk gesproken: die club wil hij via de voordeur verlaten. “Het is een fantastische club, ongeacht de komende resultaten in de tweede seizoenshelft zal ik in de zomer terugkijken op twee mooie seizoenen. Het liefst besluit ik de mooie periode daar met een hoge eindklassering.

Door: Daan de Jong