Lucas Sanders gaat van vriendenteam naar vriendenteam bij Cluzona

0
166

Lucas Sanders (23) hoopt na de zomer wederom terug te keren in de selectie van Cluzona 1. De allrounder schreef vorig seizoen weer in bij de dorpsclub uit Wouw, speelt daar momenteel in een lager elftal en wil zich volgend voetbaljaar in de basis van het vlaggenschip voetballen.

Lucas Sanders zit in een opvallende positie binnen Cluzona. Doordeweeks traint hij samen met de selectiespelers die hoge ogen gooien in de tweede klasse, in het weekend speelt hij met Zaterdag 2 tegen teams als Internos 4 in de reserve derde klasse. “Vorig seizoen kreeg ik te weinig speeltijd in het eerste, daarom besloot ik om bij mijn kameraden op een lager niveau te gaan spelen”, zegt hij. “Dat is erg gezellig, maar ik heb eerlijk gezegd een beetje spijt van die keuze. Ik ben pas 23 en vol ambitie. Ik wil graag volgend jaar terugkeren in het eerste en ben blij dat ik van hoofdtrainer Marcel van de Sloot mag meetrainen. Zo blijf ik mezelf ontwikkelen.”

Tweede terugkeer
In het seizoen 2020-2021 hoopt Sanders voor de tweede keer terug te keren in het elftal van zijn jeugdclub. In het jaar 2016/2017 was hij onderdeel van het kampioensteam in de derde klasse, maar vertrok daarna naar Alliance. “Het niveau is enorm gegroeid bij Cluzona en ik wilde per se spelen.” Toch wilde hij na een seizoen in Roosendaal maar één ding: terug naar Cluzona. “Ik kom daar al van kleins af aan, het is echt mijn club. De sfeer binnen de vereniging is geweldig en de feesten zijn top. Er gaat niets boven Cluzona.”

Tussenjaar
Sanders heeft nu een tussenjaar. Hij speelt in een vriendenteam, maar is ook nauw betrokken bij Cluzona 1. De middenvelder, die ook in de verdediging op alle posities uit de voeten kan, bezoekt nagenoeg alle wedstrijden van het vlaggenschip. “Het eerste is ook een hecht team. Ik hoop dus volgend jaar de overstap te maken van het ene naar het andere vriendenteam. Ook met de jongens van het eerste heb ik een goede klik. Ik wil zorgen dat ik volgend jaar vanaf de start van het seizoen fit ben, want ik mik op een plaats op het middenveld.” Sanders beseft dat hij moet aanpoten om een basisplek af te dwingen, helemaal als Cluzona naar de eerste klasse promoveert. Hij gelooft erin dat promotie mogelijk is. “Het team is goed genoeg.”

JO15-1
Niet alleen binnen de lijnen is Sanders actief bij Cluzona. Hij vormt samen met Toon Jochems de staf van de JO15-1 van de blauw-witten. “We hebben de eerste drie potjes na de winterstop direct gewonnen in de nieuwe competitie. Maar dat is niet het belangrijkste. Het is veel relevanter dat de jongens plezier hebben en natuurlijk progressie boeken. Hopelijk schitteren onze jongens over een aantal jaar in Cluzona 1.” Maar eerst wil Sanders dat zelf weer doen. “Ik ben veel te fanatiek voor een vriendenteam, dat hebben mijn huidige teamgenoten ook door. Ik ga volgend jaar weer voor een kans in het eerste.”

Meer informatie over Cluzona? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Roosendaal.