Jef-Jacobs-RKVV-Gesta-club-van-de-week

De aankomende dagen is R.K.V.V. Gesta de club van de week! Daarom gaat u deze week allerlei verschillende interviews lezen over het bestuur, het eerste elftal en alles wat er gebeurd om deze echte dorpsclub in goede banen te leiden.

U kunt deze week verschillende interviews verwachten met mensen die zeer verbonden zijn met VV Gesta. Zoals: Jef Jacobs, Jef is een van de drie clubscheidsrechters die op zondag de fluit hanteert  bovendien fluit hij op zaterdag de oudste jeugd als deze thuis spelen. Niels vergouwen, Niels is bestuurslid, materiaalman en Leider van het eerste elftal. En tenslotte Frans Verheijen, Frans is een echte clubicoon, hij zorgt ervoor dat het op en om het veld het er heel verzorgd uitziet. Maakt kleedkamers schoon en zorgt voor belijning op het veld.

De voetbalvereniging RKVV GESTA, opgericht in augustus 1949, neemt al vele jaren in het West-Brabantse amateurvoetbal een bijzondere plaats in. RKVV GESTA is ontstaan door een fusie van de verenigingen Vesdo en Diunt, het clubhuis was toen Cafe Christianen. In 1959 verhuisden we met Gesta naar cafe Oud Strijbeek en in 1962 naar de Strijbeekse familie Bax. Maar in 1963 werd eindelijk de eigen accommodatie in Galder betrokken.

Gesta heeft vanaf die tijd verschillende clubhuizen gehad, Cafe van Opstal, Cafe Leijten, Cafe het Wapen van Nieuw Ginneken/ Knooppunt. In 1964 was het eerste jeugdelftal van Gesta een feit. Vanaf 1976 maakte het dameselftal haar intrede. RKVV GESTA vervult een sociale functie in Galder, Strijbeek en Meersel-Dreef. De huidige locatie aan de Sint Jacobsstraat ligt dan ook midden in het verzorgingsgebied. Deze verandering heeft grote gevolgen gehad op het aantal leden. Zo is de vereniging gegroeid naar een bloeiende club met een groot aantal jeugd, meisjes, dames , seniorenteams.

Het zondag 1 elftal draait regelmatig mee in de top van de 4e klasse van de KNVB. Sinds enkele jaren beschikt de vereniging eveneens over damesteams en over meisjesteams in verschillende leeftijdscategorieën.

Kortom een vereniging waar het doordeweeks en in het weekend bruist van de (voetbal)-activiteiten en waar iedereen zijn best doet om GESTA de club te laten zijn waar iedereen zich thuis voelt. (bron)

Klik hier voor meer informatie over RKVV Gesta.

Voor een ander artikel over RKVV Gesta, klik hier.